plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba ju zavárať a je absolútne dokonalá: Luxusná domáca presnidávka z akéhokoľvek ovocia!

Túto presnidávku moji drobci milujú a keď im starká kúpila presnidávku v obchode, nechceli ju, tá domáca je totižto neporovnateľná. Môžete pridať akékoľvek ovocie. Ak k jablkám pridáte len jednu hrušku, bude hrušková, ak 250 g jahôd, bude jahodová. Puding môžete meniť podľa chuti, môžete dať ovocný, alebo obyčajný vanilkový.

Potrebujeme:

1250 g čistej váhy očisteného ovocia – základom sú jablká a iné ovocie (hruška, jahody,broskyne, marhuľa)

1/2 l vody

250 g kr. cukru

1 bal. pudingového prášku

1 lyžičku kyseliny citrónovej

Postup:

Ak pridávame k jablkám iné ovocie zachováme pomer 1/3 iného ovocia (jahody, maliny,marhule, hrušky…) a 2/3 jabĺk. Ovocie očistíme, nakrájame a dáme do hrnca. Pridáme vodu, cukor, uvaríme a rozmixujeme (môžeme rozmixovať aj počas varu). V troche vody si rozmeišame pudingový prášok a pridáme do zmesi, ešte krátko povaríme. Nakoniec vmeišame kyselinu citrónovú a ešte horúcu zmes plníme do sterilizovaných pohárov, zavrieme a hneď obrátime. Necháme vychladnúť a skladujem ich klasicky v komore, zatiaľ sa mi nepokazila žiadna. Ja som dokonca nepridala ani kyselinu citrónovú a všetky presnidávky vydžali až kým sa nezjedli. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes