Prešívaná roláda pre návštevy: Na hlavný chod aj na studené misy, u nás všetci hostia pýtajú len toto!

Robím ju aj bežne na neslávnostné príležitosti, ale keď čakáme návštevy, dám si záležať, aby slaninka na povrchu vytvárala pekný vzor. Syn zahlásil, že vyzerá ako prešívaná a odvtedy ju tak voláme. Roláda je z mletého mäska, plnená šunkou, syrom a špenátom. zabalená je v slaninke - vďaka tomu je mäsko fantasticky šťavnaté. 

Robím ju aj bežne na neslávnostné príležitosti, ale keď čakáme návštevy, dám si záležať, aby slaninka na povrchu vytvárala pekný vzor. Syn zahlásil, že vyzerá ako prešívaná a odvtedy ju tak voláme. Roláda je z mletého mäska, plnená šunkou, syrom a špenátom. zabalená je v slaninke – vďaka tomu je mäsko fantasticky šťavnaté.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa podľa chuti – ja som dala hovädzie a bravčové 1:1

2 vajcia

½ čierneho korenia

1 lyžičku drvenej rasce

2 strúčiky cesnaku (pretlačeného)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku červenej sladkej papriky

3 lyžice strúhanky

1 lyžičku soli

Náplň:

Plátky syra (asi 150 g)

100 g baby špenátu

Plátky šunky (asi 150 g)

Plátky slaniny na obaľovanie – cca 200 g

Postup:

Mleté mäso dobre premiešame so všetkými koreninami, strúhankou a 2 vajciami. Plech vystelieme alobalom a na alobal po celej ploche rukami ucapkáme do rovnomernej vrstvy mleté mäso.

Na mleté mäso po celej ploche poukladáme plátky šunky, na ňu plátky tvrdého syra a celú plochu pokryjeme baby špenátom.

Pomocou alobalu mleté mäso s náplňou zvinieme do rolády. Alobal znovu uložíme na plech a poukladáme naň plátky slaniny v dvoch radoch. Na slaninu uložíme roládu a pomocou alobalu obalíme celý povrch rolády plátkami slaniny.

Roládu obalenú slaninou zabalíme do alobalu, uložíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 30 min.

Po 30 min. odstránime alobal, roládu podlejeme trochou vody a dopečieme pri 250 °C cca 20 minút. Roláda sa najlepšie krája vychladnutá, ale pokojne môžete podávať aj teplú. Výborná je s prílohou ale aj len tak – na studené misy s čerstvým pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)