plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou: Úžasná maškrta za 30 minút – toto tromfne aj zložité zákusky!

Výborný koláč v 3 krokoch. Je jednoduchý na prípravu a schová do vrecka aj zložité zákusky.

Potrebujeme:

Cesto:

5 ks vajcia

5 lyžice kr. cukor

5 lyžice polohrubá múka

2 lyžice kakao

5 lyžice voda

5 lyžice olej

1/2 bal. prášok do pečiva

Puding:

700 ml mlieko

5 lyžice kr. cukor

2 bal. vanilkový puding

Smotanová vrstva:

500 g kyslá smotana

3 lyžice práškový cukor

250 ml smotana na šľahanie

kakao alebo čokoláda na posypanie

Postup:

  1. Z mlieka, pudingových práškov a cukru si uvaríme puding.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej a vodu. Nakoniec vareškou primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a lyžicou navrstvíme kôpky pudingu. Dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
  3. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť a na vrch navrstvíme smotanovou vrstvu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a  ručne primiešame kyslú smotanu. Vrch ozdobíme kakaom alebo čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes