Paradajky sú dôležitým a obľúbeným prvkom našej stravy.
Väčšinou ich pridávame do chlebíčkov a šalátov.
Viete však, čo sa stane, keď sa paradajky zasypú múkou?
Odporúčame tento recept z portálu smakosze na lahodné paradajkové jedlo.
Paradajky, chutná a zdravá zelenina
Paradajky majú veľa priaznivcov.
Najlepšie chutia v lete a existuje veľa rôznych odrôd paradajok.
Hoci sa s nimi po stáročia zaobchádzalo ako so zeleninou, moderná klasifikácia priradila paradajky k ovociu.
Stojí za to pripomenúť, že paradajky sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé.
Dodávajú nám vitamíny A, C, E, K a vitamíny skupiny B.
Paradajky sa oplatí nakrájať a posypať múkou.
Tento kulinársky zážitok vás prekvapí.
Odporúčame vám recept na chutné paradajkové jedlo.
Ako pripraviť vyprážané paradajky?
Ingrediencie:
3 paradajky
múku hladkú
2 vajcia
strúhanku
soľ
syr
Postup:
Vyberieme väčšie paradajky, ktoré budú mať čo najväčší priemer koliesok.
Paradajky nakrájame na plátky.
Osušíme papierovou utierkou.
Uložíme ich na tanier a posypeme múkou.
Vajcia si rozbijeme do misky a rozšľaháme.
Do ďalšej misky si nasypeme strúhanku.
Na panvici rozohrejeme olej.
Paradajky obalené v múke ponoríme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
Vložíme do rozohriateho oleja.
Smažíme 3 minúty na strednom ohni.
Nastrúhame syr a posypeme ním paradajky na panvici.
Vyprážané paradajky sú chutné a rýchle.
Vyprážané paradajky sa môžu podávať ako občerstvenie alebo teplá večera.
Môžu sa podávať s chlebom.
Toto jedlo si obľúbia nielen dospelí, ale aj deti.
Za pár minút pripravíte luxusný paradajkový pokrm.
Verte, že svojou chuťou prekvapí vašich blízkych a priateľov.
Tento recept na vyprážané paradajky odporúčame, pretože je to zaujímavý a lahodný nápad na prípravu paradajok na panvici.
Dobrú chuť!