Toto občerstvenie pobláznilo všetkých hostí: Prekrásny nápad z obyčajnej cvikle!

Keď hostia videli toto občerstvenie, nechceli veriť, že môže byť z červenej repy. 

 

 

Prekrásny nápad na slávnostnú misu.

Tieto plnené ružičky sú veľmi chutné a zažiarite vďaka nim na každej oslave.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa receptu z portálu napadovy.blog.

Potrebujeme:

1 cviklu

200 ml vody

1 ČL soli

1 vajce

450 g hladkej múky

Na plnku (plnku môžete zvoliť podľa svojich predstáv, my odporúčame túto):

200 g mletého mäsa

1 cibuľu

1 zemiak

soľ podľa chuti

čierne mleté korenie podľa chuti

iné koreniny podľa chuti

30 ml slnečnicového oleja

Môžete použiť aj inú plnku podľa chuti

Postup:

Cviklu si ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle do misky a zalejeme vodou.

Postláčame pomocou lyžičky, aby cvikla pustila šťavu.

Potom precedíme cez husté sitko. 

 

 

Do šťavy pridáme čajovú lyžičku soli, 1 vajce a všetko spolu vymiešame. 

Vypracujeme hladké nelepivé cesto. 

 

 

Cesto prikryjeme mikroténovým vreckom.

Necháme odpočívať 10 minút. 

 

 

Do misy si vložíme mleté mäso.

Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme aj ošúpaný a nadrobno pokrájaný zemiak.

Osolíme a okoreníme podľa chuti. 

Nakoniec ešte pridáme olej a všetko dobre vymiešame na kompaktnú plnku. 

 

 

Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyvaľkáme na veľký kruh a vykrajovačkou vykrojíme malé kruhy. 

 

 

Teraz si naukladáme vždy 4 kolieska za sebou (a jemne cez seba).

Navrstvíme plnku.

Preložíme na polovicu a stočíme do ružičky.

 

 

Spodok každej ružičky namočíme do oleja.

A ukladáme do parného hrnca.

 

 

Paríme 40 minút pri vysokej teplote.

Výsledok:

 

 

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pxabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay