Všetci boli ohromení, že niečo tak jednoduché môže chuť tak božsky: Prepletaný cuketový kastról s cesnakom a smotanou!

Výborný obed, alebo aj príloha k letnému obedu. Všetci boli príjemne prekvapení, že obyčajná zelenina zo záhradky môže chutiť takto výborne, odporúčam každému.

Potrebujeme:

4 ks (veľké) zemiaky nové

2 ks cuketa

4 ks (veľké) paradajky

3 strúčiky cesnak podľa chuti

soľ podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

korenie čierne čerstvo mleté

4 vetvičky tymián (lístky)

250 ml smotana kyslá pochúťková

2 pl olej slnečnicový

Postup:

Cuketu nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Zemiaky pokrájame na plátky hrubé asi 2 mm a paradajky na plátky hrubé asi 5 mm.

Cesnak pokrájame na plátky (2 strúčiky). Zo 4 vetvičiek tymiánu stiahneme lístočky.  Plátky paradajok, rovnako i cuketu a zemiaky osolíme a okoreníme. Plochú podlhovastú jenskú misu vymažeme asi 1 lyžičkou oleja a jednoducho začneme vrstviť zemiaky cuketu aj paradajky tak, aby boli pekne naukladané vedľa seba. Všetko ešte posypeme lístkami tymiánu. Zvyšný olej a pretlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a natrieme navrch.

Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov na funkcii ventilátor, kým nie sú zemiaky pekne do červena a do chrumkava a zmäkla aj ostatná zelenina – cca 30 minút. Podávame priamo v mise.  Ak chcete, pred dopečením môžete posypať syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty