plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekladaná plnená krkovička – najlepšie papanie pod slnkom : Nachystajte všetky taniere, ktoré doma máte, z tohoto bude chcieť ochutnať každý!

Keď čakáme hostí, toto na stole nemôže chýbať. Pre všetkých mäsožravcov aj tých, čo si jednoducho radi pochutnajú na výbornom domácom jedle. Je to skutočne veľká mňamka a čím viac spravíte, tým rýchlejšie sa bude míňať.

Keď čakáme hostí, toto na stole nemôže chýbať. Pre všetkých mäsožravcov aj tých, čo si jednoducho radi pochutnajú na výbornom domácom jedle. Je to skutočne veľká mňamka a čím viac spravíte, tým rýchlejšie sa bude míňať.

Potrebujeme:

Bravčovú krkovičku v celku

Plátky údeného mäsa

Plátky údeného syra

Cibuľu – farebnú aj bielu

Voliteľné – slanina, šunka …

Ďalej:

Olivový olej

Horčicu – dávam od oka (asi 3 lyžice)

Soľ

4-5 strúčikov cesnaku

Koreniny: Rozmarín, tymán, oregano, majoránku…

Postup:

Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostať v celku.Nasolíme.

Pripravíme si marinádu – zmiešame horčicu, pretlačený cesnak, pridáme trochu olivového oleja a bylinky. Ja občas pridávam aj kečup – to už je na vašej chuti.

Marinádu rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi  zárezy a necháme cez noc v chladničke.

Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra, cibuľky a údeneho mäsa. Podlejeme vodou a zakryjeme.

Pečieme pomaly pri teplote 180 stupňov asi 2 hodinky. Pred koncom pečenia odokryjeme a necháme zapiecť dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lenka M.

Najlepšie recepty na dnes