Keď čakáme hostí, toto na stole nemôže chýbať. Pre všetkých mäsožravcov aj tých, čo si jednoducho radi pochutnajú na výbornom domácom jedle. Je to skutočne veľká mňamka a čím viac spravíte, tým rýchlejšie sa bude míňať.
Potrebujeme:
Bravčovú krkovičku v celku
Plátky údeného mäsa
Plátky údeného syra
Cibuľu – farebnú aj bielu
Voliteľné – slanina, šunka …
Ďalej:
Olivový olej
Horčicu – dávam od oka (asi 3 lyžice)
Soľ
4-5 strúčikov cesnaku
Koreniny: Rozmarín, tymán, oregano, majoránku…
Postup:
Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostať v celku.Nasolíme.
Pripravíme si marinádu – zmiešame horčicu, pretlačený cesnak, pridáme trochu olivového oleja a bylinky. Ja občas pridávam aj kečup – to už je na vašej chuti.
Marinádu rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi zárezy a necháme cez noc v chladničke.
Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra, cibuľky a údeneho mäsa. Podlejeme vodou a zakryjeme.
Pečieme pomaly pri teplote 180 stupňov asi 2 hodinky. Pred koncom pečenia odokryjeme a necháme zapiecť dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lenka M.