Prekladaná misa: Šťavnaté fašírky pečené so zemiakmi, cibuľkou a rajčinou!

Skvelý obed, z jedného plechu, rýchlo, jednoducho a veľmi prakticky. Netrávte dlhé hodiny za sporákom, keď príprava skvelých pokrmov pre celú rodinu vám nemusí zabrať viac, ako pár minút času.

Skvelý obed, z jedného plechu, rýchlo, jednoducho a veľmi prakticky. Netrávte dlhé hodiny za sporákom, keď príprava skvelých pokrmov pre celú rodinu vám nemusí zabrať viac, ako pár minút času

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

3 väčšie zemiaky, 1 väčšiu paradajku, 1 červené cibuľu

Soľ, čierne korenie majoránku, sušenú petržlenovú vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice strúhanky

100 ml oleja

50 ml vody

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsu. Primiešame aj strúhanku, soľ a koreniny. Odložíme bokom, kým nepripravíme ostatné prísady.

Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj paradajku.

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Vodu zmiešame s olejom a túto zmes použijeme na podlievanie (časť nalejeme do misy a zvyšok si necháme na pridávanie neskôr).

Do misy najskôr ukladáme fašírky, ktoré formujeme z mäsovej zmesi mokrými rukami.

Medzi fašírky ukladáme zemiaky, cibuľu a kolieska paradajky. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 30 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 30 minút.

Ak chcete omáčku. Zmiešajte trochu vody so smotanou a strúhaným syrom. Zmes navrstvíte na mäsovú zmes približne 15 minút pred dopečením. Podľa potreby počas pečenia podlievame.

zdroj: screenoshot domaci recepti

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: domacirecepti