plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekladaná mäsová roláda so syrom a výbornou omáčkou: Fantastické papanie pre celú rodinu!

Perfektný tip na slávnostný obed aj výbornú večeru, alebo studené pohostenie pre vašich hostí.

Perfektný tip na slávnostný obed aj výbornú večeru, alebo studené pohostenie pre vašich hostí.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového vcelku

400 g slaninky nakrájanej na plátky

5 plátkov tvrdéhos syra

100 g húb

1 strúčik cesnaku

½ šálky mäsového vývaru

Soľ, čierne korenie, tymián

Olej

1 šálku sladšieho vína

Motúz

Na omáčku:

3 cibule nakrájané nadrobno

5 lyžíc hnedého cukru

Vodu alebo trochu vývaru

Soľ

Postup:

Rúru si nastavíme na 200 stupňv.

Na panvici s olejom si krátko orestujeme huby, osolíme a okoreníme.

Stačí skutočne krátko, huby sa dopečú v rúre.

Mäso rozrežeme na čo najväčšiu plochu.

 

 

 

 

 

 

Osolíme, okoreníme a uložíme plátky slaninky.

 

 

 

 

Uložíme pltáky syra a huby.

 

 

 

 

Potom preložíme mäso na polovicu.

A snažíme čo najviac ho uzavrieť / zrolovať.

 

 

 

 

 

Zabalíme zvyšnými plátkami slaniny a obviažeme pomocou motúzu.

 

 

 

 

Olej zmiešame s vývarom a vínom, dobre prelejme cez roládu, ktorú sme si preložili na pekáč.

 

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi hodinu, v závislosti na veľkosti rolky.

Keď je slaninka z jednej strany zlatistá, obrátime a prelejme výpekom.

Počas pečenia môžeme aj niekoľkokrát poprekladať a preliať výpekom.

Pred dopečením si pripravíme omáčku.

Na olej dáme osmažiť cibuľku a keď zmäkne a naberie zlatisý nádych, pridáme vývar zmiešaný s cukrom a na malom plameni varíme, kým zmes nezhustne a neskaramelizuje (asi 20 minút).

Potom jednoducho navrstvíme na roládu.

 

 

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sofritosyrefritos

Najlepšie recepty na dnes