Prekladaná mäsová roláda so syrom a výbornou omáčkou: Fantastické papanie pre celú rodinu!

Perfektný tip na slávnostný obed aj výbornú večeru, alebo studené pohostenie pre vašich hostí.

Potrebujeme:

1 kg bravčového vcelku

400 g slaninky nakrájanej na plátky

5 plátkov tvrdéhos syra

100 g húb

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky mäsového vývaru

Soľ, čierne korenie, tymián

Olej

1 šálku sladšieho vína

Motúz

Na omáčku:

3 cibule nakrájané nadrobno

5 lyžíc hnedého cukru

Vodu alebo trochu vývaru

Soľ

Postup:

Rúru si nastavíme na 200 stupňv. Na panvici s olejom si krátko orestujeme huby, osolíme a okoreníme. Stačí skutočne krátko, huby sa dopečú v rúre.

Mäso rozrežeme na čo najväčšiu plochu.

Osolíme, okoreníme a uložíme plátky slaninky.

Uložíme pltáky syra a huby.

Potom preložíme mäso na polovicu. A snažíme čo najviac ho uzavrieť / zrolovať.

Zabalíme zvyšnými plátkami slaniny a obviažeme pomocou motúzu.

Olej zmiešame s vývarom a vínom, dobre prelejme cez roládu, ktorú sme si preložili na pekáč.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi hodinu, v závislosti na veľkosti rolky.

Keď je slaninka z jednej strany zlatistá, obrátime a prelejme výpekom. Počas pečenia môžeme aj niekoľkokrát poprekladať a preliať výpekom.

Pred dopečením si pripravíme omáčku. Na olej dáme osmažiť cibuľku a keď zmäkne a naberie zlatisý nádych, pridáme vývar zmiešaný s cukrom a na malom plameni varíme, kým zmes nezhustne a neskaramelizuje (asi 20 minút). Potom jednoducho navrstvíme na roládu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sofritosyrefritos

Témy:


Pridajte svoj komentár