plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäsové pokušenie pre návštevy: Namiesto obyčajnej šunky a syra dajte na studenú misu toto, budete za hviezdu na každej oslave!

Výborné ako predjedlo, alebo pohostenie na studené misy, ak čakáte návštevy, s týmto nápadom zahviezdíte.

Výborné ako predjedlo, alebo pohostenie na studené misy, ak čakáte návštevy, s týmto nápadom zahviezdíte.

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

Soľ a korenie podľa chuti

10 plátkov slaninky

80 g hladkej múky

3 vajcia

150 g tvrdého syra

150 g tvrdého údeného syra

2 lyžice kyslej smotany

8 plátkov šunky

Postup:

Mäso nakrájame na tenké plátky (ako na rezne) ochutíme soľou a korením. Formu na pečenie srnčí chrbát vyložíme plátkami slaninky tak, aby konce prečnievali cez formu. Mäso obalíme v múke, vajíčku a nakoniec aj v strúhanej syrovej zmesi. Plátky uložíme na slaninku, pokračujeme plátkami šunky a potom opäť obalenými kuracími prsiami. Takto pokračujeme, kým nemáme vo forme všetky prísady. Nakoniec konce slaninky preložíme cez vrch a prikryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu (asi 20 minút pred koncom pečenia zložím alobal). Keď roláda vychladne, uložím ju do chladničky a podávam väčšinou ako studenú dobrotu, môžete však servírovať aj teplé.

Najlepšie recepty na dnes