plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekladaná krkovička na pive a cesnaku: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku, zemiaky a omáčka – TO musíte ochutnať!

Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí. Každý si na tom pochutná! :-)

Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí. Každý si na tom pochutná. Inšpiráciu na tento recept som našla na youtube a upravila som si ho podľa predstáv! :-)

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

5-6 ks zemiakov

2 červené cibule

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

sladkú a pikantnú papriky

majoránka

korenie na zemiaky

olej

slaninka nakrájaná na plátky

Na podliate:

Čierne pivo cca 1/2 plechovky

bujón

2 dl vody

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom.

Necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc.

Nakrájame si aj zemiaky a cibuľku (tiež ich nezabudneme ochutiť).

Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, slaninu a cibuľu, vytvoríme tvar harmoniky.

Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút.

Potom vyberieme a podlejeme bujónom rozpusteným vo vode.

Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút.

Potom odokryjeme a necháme zapiecť.

Výsledok! :-)

Video inšpirácia:

 

Najlepšie recepty na dnes