Vynikajúci recept na veľmi chutnú krkovičku s medom a citrónom. Je to úplne jednoduché a výsledok miliónový.
Potrebujeme:
1700 g krkovičky
Citróny
Med
Cibuľa
Korenie:
Soľ, mleté korenie a červená paprika
Postup:
Mäso nakrojíme na asi 1 cm široké plátky a dôkladne ochutíme soľou, korením a paprikou aj v zárezoch. Necháme v chladničke marinovať 2 hodiny. Potom do zárezov ukladáme narezané plátky cibule, citrónu a zviažeme pomocou motúzika, aby sa mäso nerozchádzalo. Potrieme medom a dáme piecť na vymastený pekáč.
Mäso prikryjeme fóliou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov po dobu 1 hodiny 10 minút. Potom odstránime fóliu a necháme pri teplote 180 stupňov zapiecť ešte pol hodiny. Podávame s prílohou podľa chuti.