Prekladaná krkovička na mede s cibuľou a citrónom – rozpadá sa na jazyku: S týmto zabudujete na každej oslave!

Vynikajúci recept na veľmi chutnú krkovičku s medom a citrónom. Je to úplne jednoduché a výsledok miliónový.

Potrebujeme:

1700 g krkovičky

Citróny

Med

Cibuľa

Korenie:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, mleté korenie a červená paprika

Postup:

Mäso nakrojíme na asi 1 cm široké plátky a dôkladne ochutíme soľou, korením a paprikou aj v zárezoch. Necháme v chladničke marinovať 2 hodiny. Potom do zárezov ukladáme narezané plátky cibule, citrónu a zviažeme pomocou motúzika, aby sa mäso nerozchádzalo. Potrieme medom a dáme piecť na vymastený pekáč.

Mäso prikryjeme fóliou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov po dobu 1 hodiny 10 minút. Potom odstránime fóliu a necháme pri teplote 180 stupňov zapiecť ešte pol hodiny. Podávame s prílohou podľa chuti.