plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekladaná krkovička na čiernom pive s cibuľou a zemiakmi, rozpadá sa na jazyku: S týmto zabudujete na každej oslave!

Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí. Každý si na tom pochutná! :-)

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 5-6 ks zemiakov
  • 2 červené cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • sladkú a pikantnú papriky
  • majoránka
  • korenie na zemiaky
  • olej

Na podliate:

  • Čierne pivo cca 1/2 plechovky
  • bujón
  • 2 dl vody

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc. Nakrájame si aj zemiaky a cibuľku (tiež ich nezabudneme ochutiť). Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, a cibuľu, vytvoríme tvar harmoniky. Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút. Potom vyberieme a podlejeme bujónom rozpusteným vo vode. Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút. Potom odokryjeme a necháme zapiecť.

Výsledok! :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
inšpirácia z blogu: walijskiepichcenie

Najlepšie recepty na dnes