plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie predjedlo z formy na bábovku: 5 zemiakov, 1 vajce, šunka, kúsok syra a pohostenie máte vybavené!

Vynikajúce predjedlo z formy na bábovku. Všetko pripravíte z celkom bežných surovín, ktoré však spolu vytvoria nevšedné a vynikajúce predjedlo.

Vynikajúce predjedlo z formy na bábovku.

Všetko pripravíte z celkom bežných surovín, ktoré však spolu vytvoria nevšedné a vynikajúce predjedlo.

Potrebujeme:

700 g zemiakov

150 g hl. múky

1 vajce

 

 

1 lyžička prášku do pečiva

30 g parmezánu

150 g šunky alebo jemnej salámy

150 g mozzarelly

Oregano, soľ, korenie

Maslo

Olivový olej

Strúhanka

Postup:

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na malé kocky a vložte do hrnca so studenou vodou.

 

 

Preložte na plameň a priveďte do varu. Varte domäkka.

Uvarené zemiaky sceďte, pridajte asi lyžicu masla, trochu oleja, oregano, korenie a soľ.

Roztlačte všetko vidličkou alebo pretláčadlom na zemiaky, kým nezískate hladké pyré.

 

 

Nechajte úplne vychladnúť

Pyré musia byť studené, pretože inak bude zmes príliš hladká .

Akonáhle je zemiaková zmes studená, pridajte vajíčko, syr, múku a prášok do pečiva.

 

 

Všetko zmiešajte a pridajte aj šunku alebo salámu.

Všetko znova premiešajte.

Formu na bábovku s priemerom 20 cm vymastite a poprášite strúhankou.

 

 

Vložte polovicu cesta dovnútra, pridajte mozzarellu a zakryte zvyškom cesta.

Nastrúhajte na vrch maslo a  pečte pri teplote 180 ° 30 – 35 minút.

Keď je povrch úplne zlatý, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

 

 

Necháme vychladnúť a následne nakrájame na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes