Vynikajúci nápad na predjedlo pre hostí, prípadne aj náhrada za klasické pečivo.
Tieto buchtičky so zemiakovou plnkou majú vždy obrovský úspech.
Vynikajúci recept sme našli na kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
zemiaky – 450 g
voda – 800 ml
soľ – 7 g
šunka – 200 g
syr – 100 g
petržlen – 10 g
kurkuma – 5 g
lístkové cesto – 700 g
vajcia – 1 kus
mozzarella – 70 g
Postup:
Nachystáme si zemiaky – ošúpeme ich a nakrájame na kocky.
Dáme do hrnca s vodou a pridáme soľ.
Varíme asi 17 minút.
Potom scedíme a roztlačíme.
Šunku nakrájame nadrobno.
Syr nastrúhame.
Petržlen nakrájame na drobno.
Všetky tieto prísady pridáme k roztlačeným zemiakom.
Dobre premiešame.
Pridáme koreniny – dobre premiešame.
Teraz zo zmesi tvarujeme guľky.
Rozvaľkané lístkové cesto rozdelíme na 6 častí.
Guľky dávame do stredu každého kúska.
Zabalíme.
Nachystáme si plech vystlaný papierom na pečenie.
Guľky ukladáme na plech spojom nadol.
V rúre pri teplote 175 °C pečiem 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: