plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na LÍSTKOVÉ cesto som len uložila zemiakovú plnku a dala piecť: Zabudnite na obyčajné pečivo, návštevy nebásnia o ničom inom!

Vynikajúci nápad na predjedlo pre hostí, prípadne aj náhrada za klasické pečivo.

Tieto buchtičky so zemiakovou plnkou majú vždy obrovský úspech.

 

 

Vynikajúci recept sme našli na kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

zemiaky – 450 g

voda – 800 ml

soľ – 7 g

šunka – 200 g

syr – 100 g

petržlen – 10 g

kurkuma – 5 g

lístkové cesto – 700 g

vajcia – 1 kus

mozzarella – 70 g

Postup:

 

 

Nachystáme si zemiaky – ošúpeme ich a nakrájame na kocky.

Dáme do hrnca s vodou a pridáme soľ.

Varíme asi 17 minút.

 

 

Potom scedíme a roztlačíme.

Šunku nakrájame nadrobno.

Syr nastrúhame.

 

 

Petržlen nakrájame na drobno.

Všetky tieto prísady pridáme k roztlačeným zemiakom.

 

 

Dobre premiešame.

Pridáme koreniny – dobre premiešame.

 

 

Teraz zo zmesi tvarujeme guľky.

Rozvaľkané lístkové cesto rozdelíme na 6 častí.

Guľky dávame do stredu každého kúska.

 

 

Zabalíme.

Nachystáme si plech vystlaný papierom na pečenie.

Guľky ukladáme na plech spojom nadol.

 

 

V rúre pri teplote 175 °C pečiem 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes