plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne narodeniny bez lístkového cesta: Rýchle predjedlo pre mnohých hostí!

Fantastický tip na párty občerstvenie alebo rýchle predjedlo.

Do chrumkava upečené lístkové cesto plnené krémovou plnkou a dochutené pečenou zeleninou sa u vás stane hitom.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce pohostenie z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

800 g lístkového cesta

200 g smotanového syra

150 g šunky

100 g žltej papriky

100 g cukety

100 g šampiňónov

100 g cherry rajčín

100 g zemiakov

100 g červenej cibule

3 g soli

10 ml olivového oleja

3 g oregana

Na omáčku:

 

 

200 g mozzarelly

70 g parmezánu

200 g smotanového syra

20 ml olivového oleja

2 g soli

2 g mletého čierneho korenia

Na ozdobu:

100 g paradajky

5 g čerstvej bazalky

Postup:

Do nádoby od mixéra pridáme syr.

Pridáme natrhané plátky šunky a mixérom rozšľaháme.

 

 

Krém rozotrieme po celej ploche lístkového cesta.

Prekryjeme ďalším plátom cesta a krájačom nakrájame na kocky.

 

 

Cesto aj s papierom preložíme na plech.

Poldecovým pohárikom pretlačíme kruh na každý kúsok cesta (viď video).

 

 

Do kruhovej priehlbiny spravíme vidličkou dierky.

Papriku nakrájame na väčšie kocky a poukladáme na kraj plechu vystlaného papierom na pečenie.

 

 

Potom vedľa papriky naukladáme na kolieska nakrájanú cukinu.

Ďalej naukladáme na plátky nakrájané šampiňóny.

 

Rajčiny prekrojíme na polovicu a pridáme na plech.

Nakoniec pridáme na plátky nakrájaný zemiak a cibuľu.

 

 

Zeleninu posypeme soľou.

Plech vložíme do rúry.

 

 

Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.

Upečenú zeleninu naukladáme do priehlbiniek v lístkovom ceste.

 

 

Vrch potrieme olivovým olejom a posypeme oreganom.

Plech vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Do samostatnej misky nasypeme nastrúhanú mozzarellu a parmezán.

Pridáme syr, čierne korenie, soľ, olivový olej a lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Misku vložíme do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

Omáčku posypeme nakrájanou rajčinou a bazalkou.

 

 

Chrumkavé pečivo servírujeme so syrovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes