plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja svokra začala ukladať do formy na bábovku plátky slaninky: Odkedy poznám jej NÁPAD, robím to na každú jednu oslavu!

Z bábovkovej formy nemusí byť len upečená sladká bábovka. Čo by ste povedali na vynikajúce slané predjedlo?

Tento nápad sa určite oplatí vyskúšať.

 

 

Fantastický nápad na predjedlo sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Na náplň:

kuracie prsia – 300 g

žltá paprika – 100 g

červená paprika – 100 g

nakladané uhorky – 50 g

šunka – 150 g

soľ – 8 g

čierne korenie – 5 g

petržlenová vňať alebo koriander – 4 g

vajcia – 1 kus

rozpustené maslo – 50 g

strúhanka – 30 g

slanina – 350 g

Priemer formy 22 cm

V rúre pri teplote 160 °C pečieme 40 minút

Postup:

Pripravíme bábovkovú formu a slaninku nakrájanú na tenké dlhé plátky.

 

 

Formu vyložíme plátkami tak, aby pokrávali celé dno a zároveň prečnievali cez povrch formy.

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.

 

 

Nakrájame nadrobno aj oba druhy papriky a kyslé uhorky.

Šunku nastrúhame na strúhadle.

 

 

Teraz všetky nakrájané prísady a šunku preložíme do misky.

Pridáme vajce a nasekanú petržlenov vňať.

Dobre premiešame.

 

Pridáme aj strúhanku a roztopené maslo.

 

Vymiešame jednotnú zmes, ktorú navrstvíme do bábovkovej formy.

Zmes uhladíme a prikryjeme prečnievajúcimi kúskami slaniny.

 

 

 

Formu vložíme do rúry vyriatej na 160 stupňov.

Pečieme 40 minút (+- podľa vašej rúry).

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes