Predjedlo v tvare koláča z lístkového cesta a šunky: TRIK s nožnicami!

Výborné tipy na jednoduché jedlá z lístkového cesta.

Stačí plnka z pár ingrediencií, vytvarovať, upiecť a úžasné predjedlo je na svete.

 

 

Neskutočný recept na slaný koláč z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g lístkového cesta

120 g šunky

20 g zelenej cibuľky

150 g mozzarelly

50 g parmezánu

7 g soli

4 g mletého čierneho korenia

4 g sladkej papriky

1 vajce

200 g syrovej omáčky

Postup:

Na lístkové cesto z kraja cca do dvoch tretín naukladáme plátky šunky.

Nasypeme na malé kolieska nakrájanú cibuľku.

 

 

Pridáme vrstvu nastrúhaného syra.

Potom posypeme strúhaným parmezánom.

 

 

Ďalej pridáme soľ, mletú papriku a čierne korenie.

Cesto zrolujeme, kraje odrežeme a vytvarujeme do kruhu.

 

 

Nožnicami spravíme na ceste zárezy (viď video).

Cesto preložíme do maslom vymastenej formy.

 

 

Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

Formu vložíme do rúry.

A pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Servírujeme so syrovou omáčkou.

Bonus

 

 

Potrebujeme:

150 g bolonskej mortadelly

150 g syra

150 g zemiakov

30 g majonézy

200 g lístkového cesta

10 ml vody

1 vajce

3 g mletej sladkej papriky

Postup:

Do misky nastrúhame mortadellu.

Pridáme nastrúhaný syr a strúhané zemiaky.

 

 

Ďalej pridáme majonézu a všetko spolu dôkladne premiešame.

Zmes nanesieme na lístkové cesto.

 

 

Okraje cesta potrieme vodou.

Cesto zrolujeme, zahneme okraje a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vrch cesta potrieme vajíčkom a posypeme sladkou paprikou.

Plech vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay