plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborne vyzerajúce predjedlo k slávnostnému pokrmu: Nielen ako chutná ozdoba vášho sviatočného stola, hejteri strácajú slová!

Pripravíme si jednoduchý a ľahký recept ako okúzľujúce predjedlo, náplň a dekoratívne prvky môžu byť pripravené vopred.

 

 

Samotná príprava trvá 5 minút, k tomu všetkému sú hríbiky veľmi chutné.

 

 

 

 

 

Výnimočný recept na chutné jedlé hríbiky sa skutočne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

Na náplň:

150 g šunky

3 varené vajcia

100 g tvrdého holandského syra (alebo tvrdého syra podľa chuti)

1 strúčik cesnaku

majonézu (podľa chuti)

soľ podľa chuti (voliteľné)

Na ozdobu:

 

 

10 cherry paradajok

2 čerstvé uhorky

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Najskôr nakrájame šunku na čo najmenšie kocky.

Nasypeme do väčšej misky.

Potom pridáme najemno nastrúhaný syr a vajíčka.

 

 

Ďalej pridáme prelisovaný cesnak a majonézu (podľa chuti).

Zmes dobre premiešame, kým nezískame hustú kompozíciu, ktorá dobre drží tvar.

 

 

Uhorky nakrájame na stredne hrubé plátky.

Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.

Pomocou čajovej lyžičky odstránime dužinu.

 

 

Nasadíme si rukavice, lyžičkou naberieme plnku.

Dlaňou z nej vytvarujeme kužeľ – nohu hríbika.

Položíme ho na plátok uhorky.

 

 

Prikryjeme paradajkovým „klobúkom“.

Takto vytvarujeme všetky hríbiky a položíme ich na tanier.

 

 

Majonézu vložíme do vrecka a pomocou neho ozdobíme „klobúčiky“ hríbikov bielymi bodkami.

Na tanieri ich ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Hotovo!

Chutné hríbiky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes