Trik pri vyprážaní rýb, ktorý sa oplatí skúsiť: Naučil ma ho šéfkuchár z Chorvátska!

Tento trik mám od perfektného kuchára, ktorý vždy dokázal rybie filé a jemné kuracie mäso tak, že nemalo konkurenciu.

Okrem chuti a fantasticky chrumkavého povrchu to má aj ďalšie skvelé výhody.

 

 

Krátke namočenie mäsa pred pečením do vody zaistí, že počas smaženia nebude prskať a nemusíte sa obávať, že horúci olej vás popáli, alebo znečistí pracovnú dosku naokolo.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tomuto triku tiež mäsko ostane vnútri šťavnaté, na povrchu vznikne veľmi chrumkavá a chutná krusta. Navyše, mäsko ostane šťavnaté a nebude tak nasiaknuté olejom.

Určite sa oplatí vyskúšať, celý postup nájdete vo videu na konci článku.

 

 

Potrebujeme:

500 gramov rýbieho filé – ak chcete, môžete použiť aj kuracie mäso

soľ

1 lyžička cesnakového prášku

1 lyžička oreganový prášok

1 štipka čierneho korenia

šťava z 1 citróna

4 polievkové lyžice hladkej múky

4 polievkové lyžice kukuričnej múky

potrebné množstvo vody

potrebné množstvo oleja

Postup:

Najskôr si pripravíme mäso, ktoré použijeme.

 

 

Rybie filé alebo kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.

Mäso v miske ochutíme soľou.

Pridáme aj cesnakový prášok  a oregano, rovnako aj čierne korenie.

 

 

Dôkladne premiešame.

Necháme takto marinovať 30 minút.

Teraz si pripravíme zmes na obaľovanie.

V miske zmiešame múku a kukuričnú múku.

 

 

Teraz obaľovanie:

Marinované kúsky mäsa najskôr poriadne obalíme v múčnej zmesi.

Zatlačte prstami a postupujte tak, aby múka pokryla celý povrch mäsa.

Teraz prichádza tá najdôležitejšia časť.

 

 

Na panvicu si nalejeme dostatočné množstvo oleja.

Olej musí byť naozaj veľmi dobre rozhorúčený.

Teraz si obalený kúsok ryby najskôr ponoríme do vody.

 

 

Hneď vytiahneme a vložíme do horúceho oleja.

Opečieme z oboch strán dozlatista.

Mäsko počas smaženia neprská a máte tak istotu, že pracovná doska a panvica nebude príliš znečistená.

To ale nie je najväčšia výhoda.

 

Vďaka tomuto kuchárskemu triku bude ryba alebo kuracie mäsko bude fantasticky chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri a navyše, nebude nasiaknuté olejom!

Celý postup si pozrite názorne v priloženom videu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay