plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez octu: Legendárne PRAŽSKÉ uhorky na zimu – tak chutný nálev som nikdy predtým neskúsila!

Práve nálev je to, čo robí tieto uhorky špeciálnymi. Len si predstavte: žiadny ocot, ktorý často prebebije chuť zeleniny. Uhorky sa nakladajú do roztoku s kyselinou citrónovou, horčicou, soľou, cukrom a čiernym korením.

Chuť je zaujímavá, sladkokyslá. Uhorky „Praha“ na zimu – skutočný klenot medzi receptami!

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Uhorky 1,5 kg

Horčicové semienko 1 lyžička

Čierne korenie celé 6 ks

Citrón 20 g

Cesnak 4 strúčiky

Kôprové dáždniky – voliteľné

Voda1 l

Kyselina citrónová 1 lyžička

Cukor kr.150 g

Soľ 40 g

Postup:

Uhorky opláchnite a zalejte studenou vodou, nechajte pôsobiť 3 hodiny.

Preložte ich do sterilizovaných pohárov.

Kôpor opláchneme a cesnak ošúpeme.

Veľké strúčiky môžete rozrezať na polovicu.

Vložte tieto prísady do pohárov spolu s kúskami citrónu, zalejte vriacou vodou a zalejte viečkami.

Prikryte ich uterákom a nechajte pôsobiť pol hodiny.

Vylejte tekutinu z pohárov a pridajte do nej ďalších 100 ml prevarenej vody. Pridajte soľ, cukor a uvarte marinádu.

Kým sa marináda uvarí, pridajte do pohárov horčicu a korenie.

Keď marináda zovrie, pridajte kyselinu citrónovú.

Uhorky zalejeme marinádou zavrieme zaváracie poháre, obrátime, zabalíme a necháme vychladnúť.

Ingrediencie v recepte na pražské uhorky s citrónom sú určené do dvojlitrových nádob.

Vrelo odporúčam, aby ste si pripravili dávku najmenej dvakrát toľko.

 

Najlepšie recepty na dnes