PRAŽSKÉ obložené zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina chodí po dupľu!

1389 0

Výborná príloha zo zemiakov a syra, ktorá má zakaždým veľký úspech. Okrem prílohy, ide aj o výborné ľahké jedlo alebo večeru, na ktorej si určite pochutnáte.

Tieto zemiaky robila už kedysi dávno moja starká a vždy ich nazývala Pražské zemiaky, preto u nás tomuto jedlu prischol práve tento názov. Sú skutočne vynikajúce.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Zemiak 600 g

Cibuľa 2 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Šampiňóny 300 g

Paradajka 2 ks

Tvrdý syr 100 g

Kyslá smotana 100 g

Soľ

Čierne korenie (mleté)

Kôpor

Slnečnicový olej

Postup:

Zemiaky a huby najskôr ošúpeme.

Jednu cibuľu nakrájame na kocky a druhú na pol krúžky.

Cibuľu nakrájanú na kocky preložíme do panvice s rastlinným olejom a osmažíme do sklovita.

Huby nakrájame na plátky a zmiešame s cibuľou.

Nakrájame kôpor a pridáme do panvice. Dochutíme soľou a korením.

Paradajky prekrojíme na polovicu a potom ich nakrájame na polovičné krúžky.

Zemiaky – nakrájame na tenké pláty a na jemnom strúhadle nastrúhame syr.

Plech vystelieme alobalom a potrieme rastlinným olejom. Spodnú vrstvu vytvoríme tak, že na plech rozložíme niekoľko plátkov zemiakov.

Cibuľu (nakrájanú na krúžky) uložíme na zemiaky, dochutíme soľou a korením. Ďalšou vrstvou sú huby s cibuľkou.

Potom rozložíme paradajky.

Nakoniec potrieme kyslou smotanou, posypeme strúhaným syrom.

Pečieme misku 35 – 40 minút pri 180 ° C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár