Výborná príloha zo zemiakov a syra, ktorá má zakaždým veľký úspech. Okrem prílohy, ide aj o výborné ľahké jedlo alebo večeru, na ktorej si určite pochutnáte.
Tieto zemiaky robila už kedysi dávno moja starká a vždy ich nazývala Pražské zemiaky, preto u nás tomuto jedlu prischol práve tento názov. Sú skutočne vynikajúce.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Zemiak 600 g
Cibuľa 2 ks
Šampiňóny 300 g
Paradajka 2 ks
Tvrdý syr 100 g
Kyslá smotana 100 g
Soľ
Čierne korenie (mleté)
Kôpor
Slnečnicový olej
Postup:
Zemiaky a huby najskôr ošúpeme.
Jednu cibuľu nakrájame na kocky a druhú na pol krúžky.
Cibuľu nakrájanú na kocky preložíme do panvice s rastlinným olejom a osmažíme do sklovita.
Huby nakrájame na plátky a zmiešame s cibuľou.
Nakrájame kôpor a pridáme do panvice. Dochutíme soľou a korením.
Paradajky prekrojíme na polovicu a potom ich nakrájame na polovičné krúžky.
Zemiaky – nakrájame na tenké pláty a na jemnom strúhadle nastrúhame syr.
Plech vystelieme alobalom a potrieme rastlinným olejom. Spodnú vrstvu vytvoríme tak, že na plech rozložíme niekoľko plátkov zemiakov.
Cibuľu (nakrájanú na krúžky) uložíme na zemiaky, dochutíme soľou a korením. Ďalšou vrstvou sú huby s cibuľkou.
Potom rozložíme paradajky.
Nakoniec potrieme kyslou smotanou, posypeme strúhaným syrom.
Pečieme misku 35 – 40 minút pri 180 ° C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: