plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na najlepšie domáce LEČO priamo z MAĎARSKA – lepšie ste určite nejedli!

Vynikajúci recept na lečo podľa pravého maďarského receptu.

Sezóna leča je práve teraz v plnom prúde.

 

 

Najlepšie nám tento pokrm chutí z domácej úrody – domácich paradajok, cibule a paradajok.

Mám pre vás originálny recept pochádzajúci priamo z Maďarska.

Lečo môžete podávať nielen ako rýchlu a chutnú večeru, ale aj ako prílohu.

Vynikajúce je napríklad ako príloha k zemiakovým plackám.

 

 

Takto som sa to tu v Maďarsku naučil a je to veľmi dobré!

Potrebujeme:

500 g cibule

soľ

1 kg paradajky

2 ks vajcia nie sú nutné

korenie mleté

1 kg paprika (zelené a červené)

3 ks klobása

2 lyžice olej

Sladká paprika

Pálivá paprika

Voliteľné:

 

 

Pálivá papriková pasta

Sladká papriková pasta

V maďarsku alebo obchodoch s maďarským tovarom sú tieto pasty známe pod názvami Pišta a Anna

Na ozdobu (voliteľné):

 

 

Pažítka

Petržlenová vňať

Kôpor

Postup:

Nakrájame si papriky, paradajky a cibuľu podľa chuti, najlepšie na väčšie kúsky.

Pripravíme si väčší hrniec, najlepšie široký a nízky.

 

 

Rozpálime olej a pridáme cibuľu.

Klobásky nakrájame na kolieska.

Ľahko ju opražíme a pridáme klobásky podľa chuti, ktoré tiež opražíme tak 3 – 4 minútky.

 

 

Potom pridáme nakrájané papriky a necháme vydusiť.

Pozor nikdy nedávame pokrievku.

Nakoniec pridáme nakrájané paradajky – neolúpané a dovaríme do mäkka asi 15 minút opäť bez pokrievky.

 

 

Papriky a paradajky majú dosť vody ktorá vám vydrží.

Dusíme na veľmi miernom ohni, dochutíme soľou a korením.

Pre milovníkov vajíčok:

vajíčka rozklepneme do misky a riadne ušľaháme.

 

 

Potom, za stáleho miešania vlejeme do pokrmu.

Mierne povaríme.

Nakoniec pridáme – pre milovníkov pikantnejšieho leča: Pištu (pálivá papriková pasta).

 

 

Pre milovníkov jemného leča: Anna (sladká papriková pasta).

Maďarské lečo je pripravené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes