plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pravé kávové zrná – cukrárenský skvost: Ľutujem, že som ich nespravila viac, z misy zmizli ako prvé!

Sušienky, ktoré sa svojim tvarom a chuťou vynikajúco hodia k popoludňajšej kávičke aj na slávnostné misy. Pripravte si sladký dezert s lahodnou vôňou a výnimočnou chuťou.

Potrebujeme:

4 lyžice mlieka

5 lyžíc instantnej kávy

200 g masla

200 g smotany na šľahanie (33%)

250 g cukru

3-4 lyžice kakaa

650 g hladkej múky

Na polevu:

Horkú čokoládu

Maslo

Postup:

Kávu rozpustíme v horúcom mlieku. Pridáme maslo, smotanu, kakao a všetko dôkladne premiešame. Do zmesi postupne pridávame múku a vypracujeme hladké cesto.

Z cesta oddelíme guľôčky, ktoré vyformujeme do tvaru kávových zŕn. Nakoniec na povrchu pomocou špáradla vytvoríme zárezy, podobne ako na zrnkách kávy.

Hotové zrnká preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

Nakoniec potrieme čokoládovou polevou, ktorú sme si vytvorili z čokolády a maslo, rozpustených vo vodnom kúpeli. Zrniečka ale môžeme podávať aj bez polevy. Je to na vás!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes