Pravé české rožky ako zo žurnálnu – také veru v obchode nedostanete: Netreba k nim šunku ani nátierku, u nás sa zjedia úplne samé!

980 0

Najlepší recept na domáce rožky – kupované pečivo sa s týmto nedá porovnať ani z diaľky, výborný recept mám zo siete pinterest.

Potrebujeme:

voda 260 ml

olej 2 lyžice

soľ 10 g

polohrubá múka 300 g

hladká múka 200 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

sušené droždie 2 lyžičky

cukor 5 g

Postup:

Cesto nám vypracuje a vykysne pekáreň. Potom si ho rozdelíme na 10 rovnakých kúskov a necháme ďalších 10 minút kysnúť. Vytvarujeme rožky a dáme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte asi 30 – 45 minút kysnúť. Potrieme vajčko s mliekom a môžeme sypať semienkami alebo hrubozrnnou soľou. Pečieme na 180 stupňov do požadovanej farby, zhruba 15 minút.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár