Tieto rožteky nemajú chybu, vyskúšajte pravé, české. Sú mäkučké ako pampúšiky.
Potrebujeme:
260 ml vlažnej vody
20g oleja
10g soli
300g polohrubej múky
200g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 lyžičky instantného droždia alebo 17,5g čerstvého droždia
5g cukru
Postup:
Z dvoch lyžíc vody, droždia, cukru a jednej lyžice múky prirpavíme kvások. Potom zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme jednotné cesto.
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút. Cesto rozdelíme na 15-16 menších kúskov a preložíme ich na pracovnú dosku, ktorú si pokryjeme fóliou. Každý kúsok rozvaľkáme na podlhovastú placku a jednoducho zrolujeme.
Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rozmiešaného vajíčka a mlieka. Pečieme pri teplote 150 stupňov 20 minút, alebo pri teplote 200 stupňov 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)