Pravé české rohlíky od tetušky z Moravy: Takéto veru v obchode nekúpite!

Tieto rožteky nemajú chybu, vyskúšajte pravé, České. Sú mäkučké ako pampúšiky.

Tieto rožteky nemajú chybu, vyskúšajte pravé, české. Sú mäkučké ako pampúšiky.

Potrebujeme:

260 ml vlažnej vody

20g oleja

10g soli

300g polohrubej múky

200g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 lyžičky instantného droždia alebo 17,5g čerstvého droždia

5g cukru

Postup:

Z dvoch lyžíc vody, droždia, cukru a jednej lyžice múky prirpavíme kvások. Potom zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút. Cesto rozdelíme na 15-16 menších kúskov a preložíme ich na pracovnú dosku, ktorú si pokryjeme fóliou. Každý kúsok rozvaľkáme na podlhovastú placku a jednoducho zrolujeme.

Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zmesou rozmiešaného vajíčka a mlieka. Pečieme pri teplote 150 stupňov 20 minút, alebo pri teplote 200 stupňov 10-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)