Pravá TALIANSKA mozzarella pripravená za 30 minút: Pripravená z obyčajného mlieka, chutí ako z obchodu!

Mozzarella je u nás považovaná za nie zrovna lacný syr a jej kvalita sa na pultoch obchodov nedá vždy označiť za najlepšiu.

Doma si tento obľúbený a chutný syr môžete vyrobiť za 30-40 minút z obyčajného mlieka a bez fermentácie.

 

 

Lahodná domáca mozzarella podľa receptu z kanálu Telnova.

...

Potrebujeme:

2 l nepasterizovaného plnotučného mlieka

7 PL 9 % octu

1 PL soli

Postup:

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko.

Zohrejeme ho na 50°C.

 

 

Do mlieka postupne pridávame jednu lyžicu octu za druhou.

Po každej lyžici premiešame mlieko.

 

 

Postupne sa začne oddeľovať srvátka.

Potom syrovú zrazeninu vyberieme rukami z hrnca.

 

 

Vytlačíme z nej tekutinu a presunieme do samostatnej misky.

Na sporáku zvýšime teplotu na 70-75°C.

Do srvátky pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Do srvátky naspäť vložíme syr.

Ruky si namočíme do studenej vody, syr vytiahneme.

Rukami ho naťahujeme.

 

 

Tento úkon niekoľkokrát zopakujeme.

Zakaždým sa syr stane viac elastickým.

 

 

Potom syr vytvarujeme.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay