Pracovala v mäsiarstve a prezradila, ako rozpoznať staré údeniny za 5 sekúnd

Mnoho ľudí stále jedáva mäso, a preto sú regály obchodov plné najrôznejších lahôdok.

 

 

Po nákupe však výrobky odkladáme do chladničky a často na ne zabúdame.

Na mäse sa preto po krátkom čase objaví klzký povlak, takže nevieme, či je ešte dobré.

 

 

Portál genialne prezradil, ako rozpoznať pokazené údeniny do 5 sekúnd. 

Aj keď ich skladujeme v chladničke, strácajú farbu a sú šmykľavé a ani príjemne nevoňajú.

Preto veľa ľudí nevie, či je ešte vhodné ich jesť.

 

 

Riešením tohto problému je dôkladné plánovanie nákupov, aby ste sa vyhli takýmto dilemám.

Ako správne skladovať údeniny a môže byť klzký povlak zdraviu nebezpečný?

Čo naznačuje klzký povlak na údeninách?

Vyberieme z chladničky, vybalíme z obalu a dostaví sa nemilé prekvapenie.

 

 

Kúpená šunka vás nenabáda k jej konzumácii, pretože vyzerá a vonia podozrivo.

Vtedy vznikajú myšlienky, či je to naozaj čerstvé a bezpečné na konzumáciu.

Ukazuje sa, že klzký povlak je rušivým znakom, ktorý netreba podceňovať.

 

 

Mäso veľmi často vydáva kyslý a plesnivý zápach a tiež často páchne po čpavku.

Dôležitá je aj konzistencia šunky alebo salámy.

Ukazuje sa, že mäso s klzkým povlakom je vhodné len do odpadu, pretože proces kazenia sa už začal.

 

 

Ak sa ich však rozhodneme zjesť, môžu spôsobiť nepríjemné žalúdočné problémy.

Ako skladovať údeniny tak, aby nám čo najdlhšie vydržali?

Správne skladovanie má veľký význam pre čerstvosť mäsa.

 

 

Preto ihneď po nákupe vložte mäso do chladničky.

To isté by sme mali urobiť aj po jedle.

Dôležité je, aby nemalo príliš dlhý kontakt s kyslíkom, ktorý spôsobuje jeho kazenie.

 

 

Namiesto papierových alebo plastových obalov vám na to dobre poslúžia vákuové nádoby.

Pozornosť sa oplatí venovať aj tomu, koľko mäsa kupujeme.

V obchode si vyberajte sušené druhy mäsa a tie po kusoch.

 

 

Jedzte ich v poradí, v akom ich kupujete, a potom sa vám určite nepokazia.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie