Pôstne zemiakovo-syrové fašírky: Také fantastické, že na fašírky z mäsa si už ani nespomeniete!

Tak tomu sa hovorí skvelá alternatíva ku klasickým mäsovým fašírkam. Vyskúšajte ich, sú neodolateľné. U nás doma zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť!

Tak tomu sa hovorí skvelá alternatíva ku klasickým mäsovým fašírkam. Vyskúšajte ich, sú neodolateľné. U nás doma zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť!

Potrebujeme:

500 g zemiakov uvarených v šupke

2 vajcia

2 lyžice hladkej múky

150 g strúhaného syra

5 lyžíc mlieka (môžeme nahradiť smotanou)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku mletej rasce

Soľ a korenie

Olej

Postup:

Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na kašu. Necháme mierne vychladnúť, pridáme mlieko, vajcia, syr, múku, soľ a koreniny.

Z hmoty tvarujeme menšie loptičky – fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.

Olej odstránime pomocou papierových obrúskov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet

text: redakcia