Jedna ako druhá: PÔSTNE šišky bez oleja, ktoré nemusíte vysmážať – pečú sa v rúre úplne samé!

1024

Po fašiangovom období prichádza obdobie pôstu a s ním aj recept, ktorý sa u nás v rodine traduje a pripravuje už dlhé roky.

Šišky, ktoré vám chcem dnes predstaviť sú bez vyprážania, pečú sa v rúre úplne samé a ich chuť je naozaj fantastická. Roila som ich aj dnes na obed a všetci si ich pochvaľovali.

Potrebujeme:

250 gramov mäkkého tvarohu

220 gramov hladkej múky

1 vajíčko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 pl lyžica slnečnicového oleja

1 lyžica kyslej smotany

1 lyžička vanilkového cukru

1 lyžica práškového cukru

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

štipka soli

1 dcl mlieka

Postup:

Najskôr zmiešajte suché suroviny.

Potom pridajte všetky ostatné a vypracujte cesto.

Dobre sa s ním pracuje, nelepí sa.

Vytvorte z neho valec a pokrájajte na asi 12 častí.

Každú vyformujte do tvaru šišky, v strede urobte dierku a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

Prajeme vám dobrú! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár