plny-hrniec_transparent_negativ.png

Robievate ešte stále palacinky z múky? Pridajte do cesta TÚTO prísadu a nič lepšie ste ešte neochutnali!

Vyskúšajte pripraviť palacinky s týmto vylepšením. Nelámu sa a sú veľmi jemné!

Väčšina z nás pri príprave palaciniek automaticky siaha po vajciach, mlieku a múke.

 

 

Ukazuje sa však, že skvelé palacinkové cesto dokážete pripraviť aj bez tejto poslednej, zdanlivo nepostrádateľnej ingrediencie.

Ak sa teda snažíte obmedziť múku vo svojom jedálničku, vyskúšajte recept na krupicové palacinky a budete prekvapení, ako skvele chutia.

Takto pripravené palacinky sú dokonale jemné, lahodné a dajú sa plniť sladkou, aj slanou plnkou rovnako, ako tie klasické.

Recept na krupicové palacinky je veľmi jednoduchý, no treba si dať pozor na túto jednu vec.

Krupicu treba najskôr namočiť do mlieka na 30 minút. 

 

 

Postup je veľmi jednoduchý a určite sa ich oplatí vyskúšať. 

Recept na krupicové palacinky

Ingrediencie:

 

 

3/4 šálky krupice

1 šálka mlieka

2 vajcia

1 čajová lyžička kryštálového cukru

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkovej esencie

3 lyžice rozpusteného masla alebo oleja

Príprava:

Začneme tým, že krupicu zalejeme mliekom a necháme stáť 30 minút.

 

 

Po tejto dobe už len pridáme vajcia, cukor, soľ, vanilku a tuk.

Všetko dôkladne premiešame.

Pripravené palacinkové cesto nalievame v tenkej vrstve na vymastenú panvicu tak, ako obvykle.

 

 

Tú si vopred dobre rozohrejeme.

Hotové krupicové palacinky môžeme podávať s akýmikoľvek sladkými alebo slanými prísadami.

Druhý recept na extra jemné palacinky s krupicov

Veľmi jednoduchý recept na jemné, nadýchané palacinky, ktoré sa nelámu.

Hodia sa k šálke čaju alebo teplého mlieka.

 

 

Fantastický recept na najjemnejšie palacinky z portálu suntgospodina.

Na prípravu týchto palaciniek sme použili rastlinné mlieko, ale môžete ho nahradiť minerálkou, tak budú oveľa nadýchanejšie.

Tekutina musí byť teplá, preto ju nepoužívame priamo z chladničky.

Okrem hladkej múky sme pridali aj krupicu.

Kvôli tomu musíme nechať cesto odstáť 10 minút, aby napučalo.

Palacinky sme vyprážali na veľmi malom množstve oleja.

 

 

Ale dajú sa vysmážať aj bez oleja.

Keďže samotné cesto už obsahuje olej.

Plniť ich môžeme džemom, tvarohom alebo čokoládou, podľa vlastných preferencií.

Na jemné palacinky potrebujeme:

500 ml rastlinného mlieka alebo minerálnej vody

3 PL kryštálového cukru

140 g hladkej múky

 

 

50 ml rastlinného oleja

60 g krupice

štipku soli

(Ak nechcete pôstne palacinky, pridajte dve vajcia).

Postup:

Do misky pridáme cukor, soľ a krupicu.

 

 

Nalejeme mlieko alebo minerálnu vodu a zmiešame.

Zmes necháme odstáť 10 minút.

Potom pridáme preosiatu múku.

Premiešame metličkou (môžeme použiť aj mixér). Pridáme olej.

Znova zamiešame.

 

 

Na dobre rozohriatu panvicu pomocou naberačky nalejeme cesto.

Ak nemáte nepriľnavú panvicu, na vysmážanie môžete použiť olej.

Palacinky servírujeme teplé.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes