Pôstne karbonátky: Jednoduché, rýchle a vynikajúce!

Vyskúšajte karbonátky tentokrát bez mäsa. Sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne jednoduché na prípravu. Určite nebudete ľutovať.

Vyskúšajte karbonátky tentokrát bez mäsa. Sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne jednoduché na prípravu. Určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky ošúpané a nastrúhané

4-5 menších cibúľ

1 strúčiky cesnaku

300 g čerstvých šampiónov

2 lyžice múky plus múku na obaľovanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Oregano, tymián, soľ a korenie

1 lyžičku vegety

1 zväzok kôpru

1 zväzok petržlenovej vňate

Postup:

Cibuľu, šampiňóny, kôpor aj petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a pridáme k strúhaným zemiakom. Premiešame, pridáme pretlačený cesnak, múku, soľ, vegetu a koreniny.

Z hmoty tvarujeme mokrými rukami fašírky a tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Vyskúšajte karbonátky tentokrát bez mäsa. Sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne jednoduché na prípravu. Určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky ošúpané a nastrúhané

4-5 menších cibúľ

1 strúčiky cesnaku

300 g čerstvých šampiónov

2 lyžice múky plus múku na obaľovanie

Oregano, tymián, soľ a korenie

1 lyžičku vegety

1 zväzok kôpru

1 zväzok petržlenovej vňate

Postup:

Cibuľu, šampiňóny, kôpor aj petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a pridáme k strúhaným zemiakom. Premiešame, pridáme pretlačený cesnak, múku, soľ, vegetu a koreniny.

Z hmoty tvarujeme mokrými rukami fašírky a tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gustos