Pôstne hermelínové bochníky za 10 minút: Sú také výborné, že na mäso si ani nespomeniete!

Výborný tip, ak chcete na obed pre zmenu niečo iné, ako mäsité pokrmy. Je to výborné a jednoduché!

Výborný tip, ak chcete na obed pre zmenu niečo iné, ako mäsité pokrmy. Je to výborné a jednoduché!

Potrebujeme:

2 Hermelíny

2 vajcia

100 g šampiónov

1 menšia cibuľa

pažítka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 väčší uvarený zemiak

soľ

Vegeta

Sladká paprika

strúhanka, hrubá múka

Na cestíčko:

Vajcia

Mlieko

Hladká múka

Soľ

Olej na vyprážanie

Poznámka: keď budete chcieť predsa len aj s mäskom, namiesto šampiňónov môžete pridať nastrúhanú šunku, alebo jemnú salámu.

Postup:

Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme najemno nastrúhaný zemiak.  K zmesi pridáme nakrájanú cibuľku, huby a pažítku.

Pridáme vajcia, soľ, vegetu, papriku a premiešame.

Pridáme trochu strúhanky a múky, aby sme zo zmesi mohli formovať jednotlivé bochníčky – nie však príliš hrubé.

Urobíme klasícke cestíčko z vajíčka, mlieka a hladkej múky- Pridáme soľ a v cestíčku obaľujeme bochníčky a hneď  a smažíme v rozpálenom oleji.

Dáme na obrúsok odsať prebytočný tuk.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Marika J.