plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pôstna bublanina z tvarohu: Žiaden olej ani maslo a je taká výborná, že ju budete chcieť na stole pravidelne!

Výborný koláčik - voláme ho aj pôstna bublanina a robíme ho pravidelne na Veľký piatok.

Výborný koláčik – voláme ho aj pôstna bublanina a robíme ho pravidelne na Veľký piatok. Nejde doň žiaden tuk a môžete si ho teda doprať bez výčitiek aj inokedy počas roka.

Potrebujeme:

500 g tvarohu

6 vajec

200 ml kyslej smotany

7 lyžíc cukru

7 lyžíc hl. múky preosiatej

1 bal. prášku do pečiva

1 bal vanilkového cukru

Strúhanú citrónovú kôru

Hrozienka

Práškový cukor

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme aj ďalšie prísady okrem hrozienok. Vymiešame jednotné cesto, do ktorého nakoneic vmiešame hrozienka (hrozienka je dobré obaliť v múke, aby neklesli na dno cesta).

Cesto navrstvíme na plech (20×30 m) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri tepltoe 200 stupňov asi 30 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes