Výborný koláčik – voláme ho aj pôstna bublanina a robíme ho pravidelne na Veľký piatok. Nejde doň žiaden tuk a môžete si ho teda doprať bez výčitiek aj inokedy počas roka.
Potrebujeme:
500 g tvarohu
6 vajec
200 ml kyslej smotany
7 lyžíc cukru
7 lyžíc hl. múky preosiatej
1 bal. prášku do pečiva
1 bal vanilkového cukru
Strúhanú citrónovú kôru
Hrozienka
Práškový cukor
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme aj ďalšie prísady okrem hrozienok. Vymiešame jednotné cesto, do ktorého nakoneic vmiešame hrozienka (hrozienka je dobré obaliť v múke, aby neklesli na dno cesta).
Cesto navrstvíme na plech (20×30 m) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri tepltoe 200 stupňov asi 30 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked