Vynikajúci recept na nepečenú smotanovú tortu, ktorá vyzerá krásne a chutí ešte lepšie.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
80 g sušených marhúľ
200 g vanilkových sušienok
80-100 g vlašských orechov
80 g sušených sliviek
70 g čokolády
70 g masla
250 g kyslej smotany pri izbovej teplote
80 g cukru
10 vanilkového cukru
1 lyžička instantnej želatíny
3 lyžice studenej vody
360-400 g jemného tvarohu (ja mám 385 g) pri izbovej teplote
Na vrch:
40 g čokolády
15 g masla
2 lyžice mlieka
Postup:
Marhule zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút stáť.
Sušienky rozmixujeme.
Pridáme slivky, marhule, orechy a spolu rozmixujeme.
Čokoládu rozpustíme s maslom. Zmiešame s drobivou zmesou a premiešame.
Na krém si dáme napučať želatínu do studenej vody.
Smotanu zmiešame s cukrom a potom pridáme aj tvaroh, spolu všetko prešľaháme.
Nakoniec pridáme aj rozpustenú želatínu.
Pripravíme si formu, na dno navrstvíme časť drobivej zmesi a dôkladne utlačíme.
Navrstvíme krém, opäť drobivú zmes a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.
Dáme vychladiť.
Nakoniec si pripravíme polevu – čokoládu, maslo a mlieko spolu rozpustíme a nalejeme na vrch dezertu.
Podávame vychladnené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video-návod nájdete TU.