Namiesto toho, aby ste prerastené uhorky vyhadzovali, pripravte z nich lahodné jedlo.
Ak otvoríte pohár s touto chutnou nakladanou zeleninou v zime, rodina ho zje s chlebom na jedno posedenie.
Veľmi chutný a jednoduchý recept na nakladaný uhorkový šalát podľa receptu z portálu cpykami.
Potrebujeme:
2,5 kg uhoriek
500 g paradajok
500 g sladkej papriky
500 g mrkvy
500 g cibule
1 cesnak
3 malé feferónky
2 PL soli
3 PL cukru
6 PL paradajkovej pasty
4 PL 9% octu
rastlinný olej na vysmážanie
objem pohárov=800 ml
Postup:
Do panvice nalejeme dostatočné množstvo oleja.
Cibuľu nakrájame na kocky a za občasného miešania pár minút smažíme.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájanú sladkú papriku.
Zamiešame a pár minút posmažíme.
Paradajky pomelieme v mlynčeku na mäso (alebo v mixéri), zmes nalejeme na zeleninu a vymiešame.
Na strúhadle nastrúhame uhorky (ak je šupka tvrdá, tak ju odstránime), pridáme do panvice a dobre premiešame.
Do zmesi pridáme soľ, cukor, paradajkovú pastu a dôkladne premiešame.
Potom pridáme feferónky, zeleninu pomiešame a dusíme 30 minút.
Po uplynutí doby vyberieme feferónky.
Pridáme pretlačený cesnak, ocot, premiešame a dusíme ďalších 5 minút.
Po piatich minútach vypneme oheň a zeleninovú zmes vložíme do sterilných pohárov.
Poháre na pevno uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom, prekryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.
Chutnú zaváranú zeleninu môžeme skladovať nie v pivnici, ale priamo v kuchynskej skrinke.
Prajeme Vám dobrú chuť!