Už dlhé roky pripravujem túto FAJNOTKU z prerastených uhoriek na CELÚ zimu: Nič z uhoriek nechutí lepšie!

Namiesto toho, aby ste prerastené uhorky vyhadzovali, pripravte z nich lahodné jedlo.

Ak otvoríte pohár s touto chutnou nakladanou zeleninou v zime, rodina ho zje s chlebom na jedno posedenie.

 

 

Veľmi chutný a jednoduchý recept na nakladaný uhorkový šalát podľa receptu z portálu cpykami.

...

Potrebujeme:

2,5 kg uhoriek

500 g paradajok

500 g sladkej papriky

500 g mrkvy

500 g cibule

1 cesnak

3 malé feferónky

2 PL soli

3 PL cukru

6 PL paradajkovej pasty

4 PL 9% octu

rastlinný olej na vysmážanie

objem pohárov=800 ml

Postup:

Do panvice nalejeme dostatočné množstvo oleja.

Cibuľu nakrájame na kocky a za občasného miešania pár minút smažíme.

 

 

Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájanú sladkú papriku.

Zamiešame a pár minút posmažíme.

 

 

Paradajky pomelieme v mlynčeku na mäso (alebo v mixéri), zmes nalejeme na zeleninu a vymiešame.

Na strúhadle nastrúhame uhorky (ak je šupka tvrdá, tak ju odstránime), pridáme do panvice a dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme soľ, cukor, paradajkovú pastu a dôkladne premiešame.

Potom pridáme feferónky, zeleninu pomiešame a dusíme 30 minút.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme feferónky.

Pridáme pretlačený cesnak, ocot, premiešame a dusíme ďalších 5 minút.

 

 

Po piatich minútach vypneme oheň a zeleninovú zmes vložíme do sterilných pohárov.

Poháre na pevno uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom, prekryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Chutnú zaváranú zeleninu môžeme skladovať nie v pivnici, ale priamo v kuchynskej skrinke.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay