plny-hrniec_transparent_negativ.png

4 pomaranče vložila do mrazničky a potom zomlela v mlynčeku na mäso: Vďaka tomuto nápadu nemusíte už nikdy kupovať drahé džúsy z obchodu!

Tento džús vyrábam už druhý rok. Je výborný a navyše, zo 4 kúskov ovocia mám až 9 litrov džúsu.

Tento džús vyrábam už druhý rok.

 

 

Je výborný a navyše, zo 4 kúskov ovocia mám až 9 litrov džúsu.

Pôvodne som našla recept, do ktorého sa pridával až 1 kg cukru.

Ja však dávam cukru omnoho menej a dokonca som už robila aj verziu s medom a tiež je výborná a aj zdravá.

 

 

V princípe platí, že každý si pridáva toľko cukru, koľko mu chutí.

Potrebujeme:

4 pomaranče

350 g medu alebo 450 g kryštálového cukru (môžete vyskúšať aj iné sladidlá a tiež množstvo upraviť podľa chuti)

9 l vody

Šťavu z 1 citróna

Postup:

Pomaranče dôkladne umyjeme.

 

 

Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou, vďaka ktorej sa pomaranče zbavia horkosti.

Pomaranče necháme chvíľku v horúcej vode.

Potom ich vyberieme a dosucha utrieme.

 

 

Suché pomaranče vložíme do mrazničky, kde ich necháme minimálne dve hodiny.

Zmrazené pomaranče vyberieme z mrazničky.

A zalejeme horúcou vodou, aby trochu zmäkli.

 

 

Potom nakrájame na štvrtinky.

Zomelieme v mlynčeku, ktorý používame na mletie mäsa.

Keď sú pomaranče pomleté, zalejeme ich 3 litrami studenej vody (ktorú sme predtým prevarili) a necháme odstáť 15 minút.

Potom vodu precedíme cez jemné sito, aby sme sa zbavili veľkých častí pomarančov.

 

 

Do precedenej šťavy pridáme 6 litrov vody, med (alebo cukor) a citrónovú šťavu.

Dôkladne premiešame, prelejeme do väčších nádob a necháme približne hodinu odstáť.

 

 

Po uplynutí tejto doby môžeme podávať náš domáci pomarančový džús.

Skladujeme v chlade.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes