Ak máte doma pomaranče, určite si pripravte túto šťavnatú a rýchlu tortu.
Famózna torta z lístkového cesta, pomarančového a smotanového krému, ktorá vás chuťovo opantá.
Úžasný recept na netradičnú pomarančovú tortu z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.
Potrebujeme:
2 x 275 g lístkového cesta
50 ml pomarančového džúsu
kôru z jedného pomaranča
10 g kryštálového cukru
2 pomaranče
130 g kryštálového cukru
25 g kukuričného škrobu
400 ml smotany na šľahanie
8 g vanilkového cukru
300 g smotanového syra
Postup:
Z lístkového cesta vykrojíme kruh pomocou tortovej formy.
Okraje cesta prekrojíme na 4 časti (viď video).
Kruh cesta poprepichujeme vidličkou a potrieme pomarančovým džúsom.
Posypeme cukrom, vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Pomaranče ošúpeme a nakrájame na kocky.
Nakrájaný pomaranč vložíme do hrnca.
Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, cukor a škrob.
Hrniec preložíme na sporák a počas miešania varíme na strednom ohni asi 10 minút.
Pomarančový krém prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
Upečený kruh z cesta preložíme na tanier a vložíme do formy.
Do hlbokej misy nalejeme smotanu.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme smotanový syr a opäť vyšľaháme.
Krém rozotrieme na cesto vo forme.
Potom nanesieme vrstvu pomarančového krému.
Pridáme ďalšiu vrstvu smotanového krému.
Poslednú vrstvu nanesieme pomarančový krém.
Druhý plát lístkového cesta nakrájame obdobným spôsobom a kruh rozdelíme na 12 častí.
Nakrájané trojuholníky cesta potrieme pomarančovým džúsom.
Posypeme cukrom a dáme piecť na 20 minút v predhriatej rúre na 200°C.
Upečené cesto rozmiestnime na vrch torty.
Nakoniec ozdobíme trochou pomarančového krému a vložíme na štyri hodiny do chladničky.
Zvyšné kúsky cesta rozdrvíme na prášok, nanesieme na boky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: