plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poľský zemiakový šalát a rezne: Už nikdy nebudete rezne so šalátom robiť inak!

Rezeň a zemiakový šalát sú už po dlhé roky obľúbeným slávnostným hitom.

Toto jedlo poteší skoro každého.

Ak ho však vyskúšate pripraviť podľa tohto poľského receptu, už nikdy ho nebudete robiť inak!

 

 

U nás doma sa tomuto skvelému šalátu nehovorí inak ako Krakovský šalát.

Pre zaručene chutný výsledok postupujte podľa receptu z youtube kanála Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

160 g jogurtu

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

1/2 citróna

1 ČL tymianu

strúhanku

bravčovú masť na vysmážanie

Na zemiakový šalát

500 g zemiakov

4 vajcia

1/2 červenej cibule

160 g mrkvy

1 červenú papriku

130 g nakladaných uhoriek

60 g nakladanej kukurice

4 – 6 PL majonézy

4 PL jogurtu

soľ

čierne korenie

2 PL olivového oleja

kôpor podľa chuti

Postup:

Bravčovú panenku si očistíme od blaniek a nakrájame na stredne hrubé plátky. 

Panenku neklepeme tĺčikom, ale len jemne postláčame päsťou. 

Mäso vložíme do misky a zmiešame s jogurtom, vajciami, prelisovaným cesnakom, korením, citrónovou šťavou a sušeným tymianom.

Všetko dobre premiešame.

Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky, najlepšie na noc. 

 

 

Po odležaní mäso osolíme, premiešame a následne obalíme v strúhanke.

Bravčovú masť rozpustíme na panvici a obalené mäsko z oboch strán vysmažíme dozlatista. 

 

 

Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu.

Teraz si pripravíme zemiakový šalát.

 

 

Zemiaky vložíme do hrnca s vodou, pridáme trochu soli a varíme 20 minút. 

Potom ich ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. 

Mrkvu si ošúpeme, nastrúhame najemno a spolu s cibuľou vložíme do misy.

Červenú papriku si očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy.

 

 

Takisto si nakrájame aj nakladané uhorky a pridáme nakladanú kukuricu. 

Teraz do misy pridáme majonézu, jogurt, osolíme, okoreníme, pridáme olej a nakoniec všetko premiešame spolu s nasekaným kôprom. 

Podľa potreby pridáme majonézu, nakoniec primiešame ešte vajcia natvrdo, ktoré sme si nakrájali a pridáme tiež zemiaky. 

Šalát necháme odležať v chladničke minimálne hodinu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes