Poľský zemiakový šalát a rezne: Už nikdy nebudete rezne so šalátom robiť inak!

Rezeň a zemiakový šalát sú už po dlhé roky obľúbeným slávnostným hitom.

Toto jedlo poteší skoro každého.

Ak ho však vyskúšate pripraviť podľa tohto poľského receptu, už nikdy ho nebudete robiť inak!

 

 

...

U nás doma sa tomuto skvelému šalátu nehovorí inak ako Krakovský šalát.

Pre zaručene chutný výsledok postupujte podľa receptu z youtube kanála Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

160 g jogurtu

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

1/2 citróna

1 ČL tymianu

strúhanku

bravčovú masť na vysmážanie

Na zemiakový šalát

500 g zemiakov

4 vajcia

1/2 červenej cibule

160 g mrkvy

1 červenú papriku

130 g nakladaných uhoriek

60 g nakladanej kukurice

4 – 6 PL majonézy

4 PL jogurtu

soľ

čierne korenie

2 PL olivového oleja

kôpor podľa chuti

Postup:

Bravčovú panenku si očistíme od blaniek a nakrájame na stredne hrubé plátky. 

Panenku neklepeme tĺčikom, ale len jemne postláčame päsťou. 

Mäso vložíme do misky a zmiešame s jogurtom, vajciami, prelisovaným cesnakom, korením, citrónovou šťavou a sušeným tymianom.

Všetko dobre premiešame.

Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky, najlepšie na noc. 

 

 

Po odležaní mäso osolíme, premiešame a následne obalíme v strúhanke.

Bravčovú masť rozpustíme na panvici a obalené mäsko z oboch strán vysmažíme dozlatista. 

 

 

Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu.

Teraz si pripravíme zemiakový šalát.

 

 

Zemiaky vložíme do hrnca s vodou, pridáme trochu soli a varíme 20 minút. 

Potom ich ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. 

Mrkvu si ošúpeme, nastrúhame najemno a spolu s cibuľou vložíme do misy.

Červenú papriku si očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy.

 

 

Takisto si nakrájame aj nakladané uhorky a pridáme nakladanú kukuricu. 

Teraz do misy pridáme majonézu, jogurt, osolíme, okoreníme, pridáme olej a nakoniec všetko premiešame spolu s nasekaným kôprom. 

Podľa potreby pridáme majonézu, nakoniec primiešame ešte vajcia natvrdo, ktoré sme si nakrájali a pridáme tiež zemiaky. 

Šalát necháme odležať v chladničke minimálne hodinu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay