Poľské nakladané rajčiny: Minulý rok som spravila na skúšku len 4 poháre, tento rok robím zásobu aspoň do zimy – famózna chuť!

Minulý rok som marinované paradajky robila len na skúšku do 4 pohárov, sú však také vynikajúce, že tento rok sa chystám zavárať vo veľkom. 

Minulý rok som marinované paradajky robila len na skúšku do 4 pohárov, sú však také vynikajúce, že tento rok sa chystám zavárať vo veľkom.

Potrebujeme:

Množstvo týchto prísad môžete zvoliť podľa vášho vkusu a podľa toho, koľko paradajok máte

Paradajky

Cibuľu

Petržlen

Kôpor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesnak

Marináda:

Voda – 1 l

Cukor – 3 polievkové lyžice

Soľ – 1 polievková lyžica

Rastlinný olej – 1 polievková lyžica do každého pohára

Ocot – 1 polievková lyžica do každého pohára

Postup:

Cesnak očistíme a pretlačíme. Zmiešame s nasekanou zeleninou. Cibuľu očistíme, nakrájame na polkruhy.Paradajky (stredne veľké) nakrájame na veľké kúsky (ja som rozrezala jednu paradajku na 4 kusy).

Vrstvíme do pohárov: cibuľu, cesnak, paradajky, cibuľu a opäť cesnak. Pripravíme si nálev –  soľ a cukor dáme do vriacej vody, rozpustíme a necháme prevariť. Potom nalejeme horúci nálev do pohárov. Do každého pohára dajte aj lyžicu octu a rastlinného oleja (táto dávka je na pollitrové poháre).

Vložíme do hrnca na zaváranie a od doby varu sterilizujeme 5 minút.

Otočíme poháre hore dnom a zabalíme ich hrubou dekou a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)