Výborný tip na obed. Mäsko je krásne šťavnaté a chutné, do marinády sa nepridáva žiadna soľ, práve preto si v sebe uchová šťavu a nevysuší sa.
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového mäsa
Na marinádu:
1 lyžicu oleja
10 guličiek celého zeleného korenia
1 lyžičku celej rasce
1 lyžičku koriandra
1 lyžičku granulovaného cesnaku
1- 2 zelené papriky
1 väčšiu rajčinu
Plátky slaniny
Kolieska klobásy
Údený a neúdený tvrdý syr (ja dávam v pomere 2:1)
Olej a maslo na vyprážanie
Morskú soľ
Postup:
Koreniny zmiešame s mäsom. Necháme takto naložené pár hodín, alebo cez noc. Na druhý deň si mäso na rozpálenej panvici opražíme z oboch strán (asi 2 minútky z každej strany). Skôr, ako mäso obrátime na druhú stranu, posypeme ho soľou.
Potom mäso aj s výpekom preložíme do zapekacej misy a uložíme naň plátok rajčiny, papriku, na tenučko nakrájanú cibuľku, kolieska klobásky a plátok slaninky. Nakoniec mäso posypeme zmesou neúdeného a údeného syra.
Preložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapekáme, kým syr nezíska krásny zlatistý nádych.
Podávame so zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)