Poľovnícke rezne: Jemne pikantné mäsko na cesnaku s údeným syrom a bohatou oblohou!

Výborný tip na obed. Mäsko je krásne šťavnaté a chutné, do marinády sa nepridáva žiadna soľ, práve preto si v sebe uchová šťavu a nevysuší sa.

Výborný tip na obed. Mäsko je krásne šťavnaté a chutné, do marinády sa nepridáva žiadna soľ, práve preto si v sebe uchová šťavu a nevysuší sa.

Potrebujeme:

8 plátkov bravčového mäsa

Na marinádu:

1 lyžicu oleja

10 guličiek celého zeleného korenia

1 lyžičku celej rasce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku koriandra

1 lyžičku granulovaného cesnaku

1- 2 zelené papriky

1 väčšiu rajčinu

Plátky slaniny

Kolieska klobásy

Údený a neúdený tvrdý syr (ja dávam v pomere 2:1)

Olej a maslo na vyprážanie

Morskú soľ

Postup:

Koreniny zmiešame s mäsom. Necháme takto naložené pár hodín, alebo cez noc. Na druhý deň si mäso na rozpálenej panvici opražíme z oboch strán (asi 2 minútky z každej strany). Skôr, ako mäso obrátime na druhú stranu, posypeme ho soľou.

Potom mäso aj s výpekom preložíme do zapekacej misy a uložíme naň plátok rajčiny, papriku, na tenučko nakrájanú cibuľku, kolieska klobásky a plátok slaninky. Nakoniec mäso posypeme zmesou neúdeného a údeného syra.

Preložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapekáme, kým syr nezíska krásny zlatistý nádych.

Podávame so zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)