Zaujímavá kombinácia mletého mäsa a ostatných surovín vytvorí jednu fantastickú polievku.
Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
2 – 3 kapie
1/2 bielej hlávkovej kapusty
1 veľkú mrkvu
500 g paradajok
2 malé cibule
4 strúčiky cesnaku
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1/2 ČL cukru
4 – 5 PL oleja
2 l horúcej vody
2 bobkové listy
1,5 PL citrónovej šťavy alebo podľa chuti
čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Kapustu si umyjeme a nakrájame najemno.
Potom ju na malom množstve oleja osmažíme asi 2 minúty, dochutíme polovičnou lyžičkou cukru, soli a pokračujeme v dusení ešte 6 – 7 minút, kým nezmäkne a trochu neskaramelizuje.
Pridáme paradajky, ktoré sme si nastrúhali na hrubom strúhadle (bez šupky) a dusíme ďalších 5 minút.
Medzitým si očistíme cesnak, nakrájame ho na kúsky a vložíme do hrnca s rozohriatym olejom, v ktorom budeme následne variť polievku.
Cesnak osmažíme asi 1 minútu na strednom ohni.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita.
K cibuli vložíme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, kým nezmení farbu.
Podľa chuti dosolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame.
Potom pridáme nakrájanú mrkvu a za stáleho miešania smažíme 2 – 3 minúty.
Papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré primiešame do hrnca k ostatným surovinám.
Teraz primiešame dusenú kapustu.
Všetko zalejeme horúcou vodou.
Polievku ochutnáme a podľa potreby osolíme, dochutíme čiernym korením a môžeme pridať aj feferónku.
Polievku varíme asi 10 minút, kým nie je všetka zelenina mäkká.
Asi 3 minúty pred dovarením pridáme bobkový list a citrónovú šťavu.
Aby bola polievka ešte chutnejšia a pekne farebná, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Hrniec odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme 15 minút stáť.
Hotovo.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: