plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skúšali ste už polievku s mletým mäsom? Tento recept vás presvedčí, že ak suroviny správne skombinujete, je naozaj vynikajúca!

Zaujímavá kombinácia mletého mäsa a ostatných surovín vytvorí jednu fantastickú polievku. 

Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

2 – 3 kapie

1/2 bielej hlávkovej kapusty

1 veľkú mrkvu

500 g paradajok

2 malé cibule

4 strúčiky cesnaku

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1/2 ČL cukru

4 – 5 PL oleja

2 l horúcej vody

2 bobkové listy

1,5 PL citrónovej šťavy alebo podľa chuti

čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Kapustu si umyjeme a nakrájame najemno.

Potom ju na malom množstve oleja osmažíme asi 2 minúty, dochutíme polovičnou lyžičkou cukru, soli a pokračujeme v dusení ešte 6 – 7 minút, kým nezmäkne a trochu neskaramelizuje.

Pridáme paradajky, ktoré sme si nastrúhali na hrubom strúhadle (bez šupky) a dusíme ďalších 5 minút. 

Medzitým si očistíme cesnak, nakrájame ho na kúsky a vložíme do hrnca s rozohriatym olejom, v ktorom budeme následne variť polievku.

Cesnak osmažíme asi 1 minútu na strednom ohni. 

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. 

K cibuli vložíme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, kým nezmení farbu.

Podľa chuti dosolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame.

Potom pridáme nakrájanú mrkvu a za stáleho miešania smažíme 2 – 3 minúty. 

Papriku si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré primiešame do hrnca k ostatným surovinám.

Teraz primiešame dusenú kapustu.

Všetko zalejeme horúcou vodou. 

 

Polievku ochutnáme a podľa potreby osolíme, dochutíme čiernym korením a môžeme pridať aj feferónku.

Polievku varíme asi 10 minút, kým nie je všetka zelenina mäkká.

Asi 3 minúty pred dovarením pridáme bobkový list a citrónovú šťavu. 

Aby bola polievka ešte chutnejšia a pekne farebná, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Hrniec odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme 15 minút stáť. 

Hotovo.

Môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes