Polievka „liečivka“: Stavte na túto prírodný medicínu, ktorá nielen chutí, ale môže priniesť úľavu pri rôznych zdravotných ťažkostiach!

Pri chorobe je dôležité okrem liečebného procesu dbať aj na správny prísun živín v strave. 

Správna strava môže byť polovicou úspechu pri liečbe mnohých zdravotných ťažkostí.

Táto polievka je skvelým podporným prostriedkom pri liečbe mnohých chorôb.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Naučte sa tento jednoduchý recept z portálu remedii a zaraďte túto polievku „liečivku“ do svojho jedálnička najmä počas liečby.

Táto unikátna polievka by mohla mať pozitívny vplyv pri liečbe cukrovky, artritídy, alergie, vredov, srdcových chorôb, obličiek a dokonca by mohla byť vhodná aj pri skleróze multiplex.

Nie je to zázrak, ale existujú vedecké vysvetlenia, prečo môže pomôcť.

 

 

Hlavnou vlastnosťou polievky je detoxikácia organizmu a vyrovnanie množstva draslíka a sodíka v tele.

Tieto prvky sú nevyhnutné v procese liečenia pacientov.

Tajomstvom pôvodného receptu je čerstvá zelenina, ktorá je dobre umytá a podusená bez toho, aby sa ošúpala. 

 

 

Primárny spôsob varenia zeleniny so šupkou je zdraviu veľmi prospešný, pretože mnohé z aktívnych vlastností zeleniny sa nachádzajú v jej vonkajšom obale, ktorý v modernej dobe odstraňujeme.

Treba mať však na pamäti, že vzhľadom na to, že zelenina bežnej kvality je chemicky ošetrená, vyberajte radšej zeleninu v BIO kvalite. 

Vďaka tomu, že sa zelenina pripravuje so šupkou, napomáha tráveniu, je bohatá na vlákninu a stimuluje vstrebávanie vitamínov a minerálov v tele. 

Potrebujeme:

2 cibule

1 koreň zeleru

1 koreň petržlenu

1 pór

1 zväzok zelenej petržlenovej vňate

1 kg paradajok

500 g zemiakov

cesnak podľa chuti

 

Postup:

Zeleninu dobre umyjeme a uvaríme so šupkou v hrnci s vodou tak, aby bola zakrytá pokrievkou a bez soli.

Necháme na miernom ohni variť dve hodiny.

 

 

Potom zeleninu vyberieme, prepasírujeme cez sitko a vložíme späť do polievky.

Polievku môžeme skladovať v chladničke dva dni a zohrejeme ju len toľko, koľko spotrebujeme.

Cesnak môžete prelisovať a pridať na poslednú chvíľu.

 

 

Recept je jednoduchý, ale veľmi účinný, pretože môže prečistiť pečeň, črevá a môže uľahčiť vstrebávanie vitamínov. 

Bunky sa vďaka správnej koncentrácii draslíka a sodíka vyrovnajú, celé telo sa detoxikuje a samovoľne nastupuje liečebný proces choroby.

Upozornenie: Samozrejme, vždy treba dodržiavať rady lekára.

Táto teplá polievka môže však skutočne priniesť úľavu.

Veľa zdravia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay