Nenáročný recept na sýtu cigánsku polievku, ktorá poteší každého.
Tento recept na hustú polievku som objavil na internete, neváhal som ho vyskúšať a bol som naozaj ohúrený.
Fantastický recept na najchutnejšiu polievku z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
1 mrkvu
1 koreň petržlenu
2 zelerové stonky
2 cibule
500 g bravčového alebo teľacieho mäsa
2 l vody
300 g slaniny
1 cibuľu
1 stonkový zeler
2 strúčiky cesnaku
1 papriku
1 mrkvu
1 zemiak (300-400 g)
soľ
2 g kryštálového cukru
mleté čierne korenie
mletú papriku
rozmarín
2 PL paradajkového pretlaku
kôpor
Postup:
Na začiatku nakrájame na väčšie kúsky mrkvu, petržlen a stonkový zeler.
Cibuľu prekrojíme na polovicu a všetku zeleninu vložíme do hrnca.
Mäso nakrájame na plátky a pridáme do hrnca.
Nalejeme vodu, prekryjeme pokrievkou a varíme 40 minút.
Keď voda zovrie, odstránime penu.
Slaninu nakrájame na tenké plátky, pridáme na panvicu a na pár minút osmažíme.
Cibuľu nakrájame na drobno, vložíme ju do panvice, premiešame a smažíme.
Ďalej pridáme nakrájaný cesnak so stonkovým zelerom a zamiešame.
Pridáme na malé plátky nakrájanú papriku, na jemno nastrúhanú mrkvu a za občasného miešania smažíme na miernom ohni 10 minút.
Z hrnca vyberieme do misky mäso a zeleninu.
Potom do hrnca s vývarom vložíme na kocky nakrájaný zemiak.
Prekryjeme a varíme 10 minút.
Zmes na panvici posolíme, pridáme cukor, čierne korenie, mletú papriku a rozmarín.
Ďalej pridáme pretlak, premiešame a necháme podusiť ešte 2 minúty.
Potom nalejeme 300 ml vývaru, zamiešame, prekryjeme a varíme 5 minút.
Uvarenú zeleninu a mäso nakrájame.
Do hrnca pridáme osmaženú aj uvarenú zmes, premiešame, prekryjeme a na miernom ohni varíme 20 minút.
Kôpor nasekáme a pridáme do hotovej polievky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: