Táto poleva vyzerá krásne – je lesklá, kompaktná, nepraskne a zdobí sa s ňou naozaj veľmi jednoducho. Dezerty vyzerajú luxusne a čo je najlepšie, viete ju pripraviť aj úplne bez čokolády.
Recept mám od jednej skvelej cukrárky a napísala som si ho pred 20 rokmi, keď ešte marcipánové torty nefrčali a nikdy sa mi nepodarilo pekne obliať tortu čokoládou, s týmto to problém nie je i keď v poleve nie je ani gram čokolády.
Potrebujeme:
100 gramov cukru práškového
100 gramov tuku
3 polievkové lyžice kakaa
3 polievkové lyžice mlieka
1 čajová lyžička maizeny
Postup:
Všetky suroviny rozpustíme nad parou a môžeme použiť ako klasickú čokoládovú polevu, na torty, koláče. Ak sa nám zdá hustá rozriedime po trošičke mliekom.
Poleva bez čokolády od Majky
Túto polevu dávam ešte aj na bábovku a na muffiny, je výborná.
Potrebujeme:
1 puding
100 g cukru
3 lyžice pol. kakaa
120g masla
Postup:
Vo vodnom kúpeli /do hrnca dáte trocha vody, a na to položíte menší hrniec/ si rozpustíte maslo, pridáte všetky prísady a miešate do primeranej hustoty, prípadne dolejete ešte trocha mlieka. Táto poleva je výborná, robím ju pravidelne.
Napísala nám Lenka:
Ja robím túto polevu na plech 30x40cm, je krásne lesklá, nepraská a vyzerá krásne na každom dezerte:
12 dkg práš.cukor
12 dkg palmarín
2 PL kakao
3 PL mlieko
1,5PL maizény