plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrársky trik na dokonalú polevu BEZ ČOKOLÁDY: Neláme sa, krásny lesk a ozdobíte s ňou všetko!

Táto poleva vyzerá krásne – je lesklá, kompaktná, nepraskne a zdobí sa s ňou naozaj veľmi jednoducho. Dezerty vyzerajú luxusne a čo je najlepšie, viete ju pripraviť aj úplne bez čokolády.

Recept mám od jednej skvelej cukrárky a napísala som si ho pred 20 rokmi, keď ešte marcipánové torty nefrčali a nikdy sa mi nepodarilo pekne obliať tortu čokoládou, s týmto to problém nie je i keď v poleve nie je ani gram čokolády.

Potrebujeme:

100 gramov cukru práškového

100 gramov tuku

3 polievkové lyžice kakaa

3 polievkové lyžice mlieka

1 čajová lyžička maizeny

Postup:

Všetky suroviny rozpustíme nad parou a môžeme použiť ako klasickú čokoládovú polevu, na torty, koláče. Ak sa nám zdá hustá rozriedime po trošičke mliekom.

Poleva bez čokolády od Majky

Túto polevu dávam ešte aj na bábovku a na muffiny, je výborná.

Potrebujeme:

1 puding

100 g cukru

3 lyžice pol. kakaa

120g masla

Postup:

Vo vodnom kúpeli /do hrnca dáte trocha vody, a na to položíte menší hrniec/ si rozpustíte maslo, pridáte všetky prísady a miešate do primeranej hustoty, prípadne dolejete ešte trocha mlieka. Táto poleva je výborná, robím ju pravidelne.

Napísala nám Lenka:

Ja robím túto polevu na plech 30x40cm, je krásne lesklá, nepraská a vyzerá krásne na každom dezerte:

12 dkg práš.cukor

12 dkg palmarín

2 PL kakao

3 PL mlieko

1,5PL maizény

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes