zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Nie všetci Slováci si pamätajú toto ovocie z babkinej záhrady: BERIEM plastovú fľašu a vydrží aj na zimu -hodnota sa nedá vyčísliť!

Spoznávate plody na obrázku? Ide o jeden z najväčších klenotov v našich záhradách, ktoré sa bohužiaľ už dnes tak často nevidí.

 

 

Toto ovocie našich babičiek by ste rozhodne mali aj dnes.

Naučíme vás, ako jeho silu uchovať aj na zimné mesiace .

Návod sme našli na youtube kanáli YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Poklad z babičkinej záhrady, toto dokáže s naším telom

 

 

Poď si však najskôr povedať, čo zázračné plody moruše dokáže s našim zdravím:

Podporuje imunitný systém

Prečisťuje organizmus

Chráni bunky pred radikálmi

Antiseptické účinky

Prevencia vzniku rakoviny

Prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení

 

 

Odstraňuje kašeľ

Odstraňuje bolesti brucha a plynatosť

Podporuje pravidelnú stolicu

Normalizuje hladinu cukru v krvi

Znižuje vysoký cholesterol

Znižuje vysoký krvný tlak

Prevencia vzniku Anémii

Prevencia vzniku Osteoporózy

Podporuje tvorbu červených krviniek a kostnej hmoty

Upokojuje nervový systém

Uchovajte silu moruše na celé mesiace

 

 

Pripravte si tento chutný a zdravý sirup, ktorý v zime vyvážite zlatom.

Postup je veľmi jednoduchý a sirup môžete skladovať v mrazničke.

Je bez zbytočných konzervantov, má peknú farbu a príjemnú textúru. 

 

 

Spracujte si moruše podľa návodu a nielenže si pochutíte, ale aj posilníte svoje zdravie. 

Potrebujeme:

1200 g moruše čiernej

2 l vody

85 g kryštálového cukru

1,5 PL citrónovej šťavy

Postup:

Moruše si prepláchnite 1 až 2-krát pod studenou vodou a potom ich vložte do hlbokého hrnca. 

Zalejte ich 2 litrami vody a pridajte cukor. 

 

 

Teraz je čas pridať citrónovú šťavu. 

Všetko premiešajte, aby sa cukor rozpustil a zapnite sporák na vysokú teplotu. 

Keď začne voda vrieť, nechajte povariť ešte 15 minút na miernom ohni.

 

 

Priebežne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí na vrchu.

Vypnite sporák a nechajte stáť ešte 15 minút prikryté pokrievkou. 

 

 

Následne morušovú zmes preceďte cez husté sitko – pri tomto procese môžete použiť metličku na šľahanie.

Teraz ho pomocou lievika nalejte do fliaš a odložte do chladničky. 

Podľa potreby vytiahnite a pite kedykoľvek, keď dostaneme chuť.

Ja zvyknem časť tekutiny aj zamraziť, ak stihnem odložiť.

Väčšinou sa ale vypije behom pár dní.

Veľmi chutné a zdravé

Plody moruše sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. 

Obsahujú veľa vitamínov a minerálov, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie