plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zobrala som 8 kusov toastového chleba, špáradlá a urobila FAMÓZNE pohostenie pre návštevu za pár minút: Náhrada za chlebíčky!

Vynikajúci nápad, ak čakáte návštevu.

 

 

Tieto toastové chlebíky nielen krásne vyzerajú, ale aj fantasticky chutia.

Povýšte pečivo na skutočnú ozdobu slávnostného stola.

 

 

Inšpirujte sa nápadom z kanála Leckerer Kanal.

Potrebujeme:

8 ks toastového chleba

Špáradlá

Mini párky (č ks)

Olivový olej

1 lyžička oregana

120 g tvrdého syra

2 lyžice majonézy

1-2 strúčiky cesnaku

Postup:

 

 

Najskôr začneme tým, že si každý kúsok toastového syra rozvaľkáme valčekom, aby sme získali väčšiu a tenšiu plochu.

Teraz konce 2 konce chleba spojíme pomocou dvoch špáradiel.

 

 

Vznikne nám akýsi tunel, ktorý budeme neskôr plniť.

Teraz si do misky nalejeme olivový olej.

 

 

Do oleja pridáme oregano a dobre premiešame.

Chlebové „tašky“ pleložíme na plech vyložený papierom na pečenie. 

 

 

Na povrch chleba rozotrieme olej – robíme to pomocou štetca.

Teraz vložíme na pár minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

 

 

Chlebíky nechávame v rúre naozaj krátko, stačí len aby sa povrch trochu zapiekol – vďaka tomu budú tašky držať aj bez špáradiel.

Pripravíme si náplň:

Syr nastrúhame na strúhadle s malými otvormi.

 

 

K syru pridáme jeden očistený a pretlačený strúčik cesnaku.

Pridáme majonézu a premiešame.

 

 

Na párky z oboch strán napichneme špáradlá a pomocou nich opečieme párky na suchej panvici.

Opečené párky prekrojíme na polovicu.

 

 

Na okraje každého chlebíka navrstvíme syrovú zmes a do vnútra vsunieme polovicu párku.

Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes