Vynikajúci nápad, ak čakáte návštevu.
Tieto toastové chlebíky nielen krásne vyzerajú, ale aj fantasticky chutia.
Povýšte pečivo na skutočnú ozdobu slávnostného stola.
Inšpirujte sa nápadom z kanála Leckerer Kanal.
Potrebujeme:
8 ks toastového chleba
Špáradlá
Mini párky (č ks)
Olivový olej
1 lyžička oregana
120 g tvrdého syra
2 lyžice majonézy
1-2 strúčiky cesnaku
Postup:
Najskôr začneme tým, že si každý kúsok toastového syra rozvaľkáme valčekom, aby sme získali väčšiu a tenšiu plochu.
Teraz konce 2 konce chleba spojíme pomocou dvoch špáradiel.
Vznikne nám akýsi tunel, ktorý budeme neskôr plniť.
Teraz si do misky nalejeme olivový olej.
Do oleja pridáme oregano a dobre premiešame.
Chlebové „tašky“ pleložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na povrch chleba rozotrieme olej – robíme to pomocou štetca.
Teraz vložíme na pár minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Chlebíky nechávame v rúre naozaj krátko, stačí len aby sa povrch trochu zapiekol – vďaka tomu budú tašky držať aj bez špáradiel.
Pripravíme si náplň:
Syr nastrúhame na strúhadle s malými otvormi.
K syru pridáme jeden očistený a pretlačený strúčik cesnaku.
Pridáme majonézu a premiešame.
Na párky z oboch strán napichneme špáradlá a pomocou nich opečieme párky na suchej panvici.
Opečené párky prekrojíme na polovicu.
Na okraje každého chlebíka navrstvíme syrovú zmes a do vnútra vsunieme polovicu párku.
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: