plny-hrniec_transparent_negativ.png

Potrebujete len 1 plát lístkového cesta – nič viac: 27 nápadov na silvestrovské chuťovky, ktoré viete rýchlo pripraviť!

Zozbierali sme pre vás najväčšie pochúťky z lístkového cesta, ktoré viete pripraviť rýchlo a vaši hostia si skvele pochutnajú!

Zozbierali sme pre vás najväčšie pochúťky z lístkového cesta, ktoré viete pripraviť rýchlo a vaši hostia si skvele pochutnajú!

Twister tyčinky

15-minútové slaninové “Twister” tyčinky

Potrebujeme:

250 g rozvaľkaného lístkového cesta

Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)

Strúhaný tvrdý syr

250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

Žĺtok na potretie

Sezamové semienka na posypanie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.

Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote

Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.

Lyžičky z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta

Dezertné lyžičky

Postup:

Z plátu cesta vykrajujeme tvar lyžičky a to tak, že lyžičku jednoducho priložíme na cesto a vyrežme požadovaný tvar.

Každý kúsok cesta potom uložíme na lyžičku – môžeme jemne stlačiť alebo upraviť, aby cesto držalo svoj tvar.

Lyžice s cestom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Lyžicu teraz môžeme dozdobiť prísadami podľa našej chuti. Na tieto jednohubky bolo použité strúhané maslo a kaviár.

Košíčky z lístkového cesta

Potrebujeme:

Olivy

Lísktové cesto

Pizza omáčku

Postup:

Z cesta si vykrojíme základ košíka – kruhy a na ne navrstvíme trochu omáčky a uložíme olivu. Cesto, ktoré zvýši si opäť rozvaľkáme a vykrajujeme z neho tenšie pásiky, ktoré preložíme cez vrch olivy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečiem pri teplote 180 stupňov len 15-17 minút.

5 minútová pochúťka z lástkového cesta

Potrebujeme:

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

3 paradajky

50 ml mlieka

1 strúčiky cesnaku

Niekoľko čerstvých listov bazalky

Soľ a čierne korenie

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na 9 štvorcov, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý potrieme mliekom. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Na každý štvorec uložíme plátok paradajky a potom posypeme čiernym korením.

Plech vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Kým sa cesto pečie, lístky bazalky umyjeme, odstránime stonky a nakrájame nadrobno. Preložíme do misky, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a olivový olej.

Na upečené koláče nanesieme zmes bazalky a cesnaku a nakoniec posypeme trochou soli (ideálne morskej).

Lístkové špízy s mletým mäsom

Tento nápad som objavila na internete a ide o skutočne výborný nápad. Vyskúšala som na večeru a po týchto špízoch sa len-tak zaprášilo. Všetkým veľmi chutilo!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

500 g lístkového cesta

3 lyžice sójovej omáčky

Čierne korenie

1 ks cibuľe

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Cibuľu nakrájame najemno a vmiešame do mäsa. Pridáme aj sójovú omáčku, korenie a pretlačený cesnak. V prípade potreby dochutíme soľou. Dobre premiešame a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.

Zo zmesi tvoríme guľôčky. Na každú špajlu potrebujeme 4 ks fašírok o hmotnosti asi 25 g.

Plát lístkového cesta rozrežeme na pásiky – šírka by mala byť o niečo väčšia, ako priemer fašírok.

Špajdle na pár minút namočíme do vody a potom na ne navliekame karbonátky a cesto, ako vidíme na obrázku.

Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň špajdle. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút.

Strihaná roláda

Potrebujeme:

1 plát lístkového cesta

Kyslú smotanu

Plátky šunky

Zelené bylinky

Pár plátkov taveného syra

Postup:

Plát cesta natrieme kyslou smotanou a uložíme na ňu plátky šunky. Zrolujeme ako klasickú roládu, ale tým to rozhodne nekončí. Cesto zvrchu nastriháme (neprestrihneme celkom) a jednotlivé diele začneme vytáčať smerom von – striedavo na pravú a na ľavú stranu.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút.

Upečenú roládu vyberieme. Na panvici rozpustíme niekoľko plátkov taveného toastového syra a keď sa rozpustí, jednoducho nalejeme cez rolku.

Môžeme si pochutnávať! :-)

Video Návod

Dajte ho do formy na ľad – máte perfektné slané chuťovky pre návštevy

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta, alebo cesta na pizzu

Mini mozzarellu (guľôčky)

Šunku nakrájanú na kocky

Bazalku

Cherry paradajky nakrájané na polovice

Postup:

Formu na ľad poprášime múkou. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu uložíme na formu a jemne vtlačíme do otvorov. Potom do každého otvoru vložíme prísady podľa chuti – 1 guľôčku syra, šunku, bazalku a koliesko paradajky. Potom prikryjeme druhým plátom cesta a po povrchu prejdeme valčekom, aby sa okraje cesta dobre spojili a okraje odstránime. Celú formu aj s cestom vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Potom jednoducho vyklopíme z formy, nakrájame na kocky, preložíme na plech a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

Tabuľku čokolády zabaľte do cesta

Potrebujeme:

1 tabuľku čokolády

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

1 vajíčko na potretie

Nasekané oriešky na posypanie

Postup:

Čokoládu uložíme na lístkové cesto. Cesto narežeme na šikmé pásiky a tie následne prepletáme cez čokoládu.

Okraje cesta založíme tak, aby čokoláda nevytiekla.

Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orieškami a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.

Mleté mäso v lístkovom ceste

Stačí nakrájať, zabaliť, potrieť vajíčkom a piecť asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Perfektná chuťovka je na svete.

Ďalšie fantastické nápady

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes