Vynikajúce nápady na rýchly a fantasticky chutný obed z kuracích rezňov. Na vyprážanú klasiku v trojobale si nikto ani nespomenie.
Kuracie prsia v cesnakovo-citrónovej marináde
Potrebujeme:
2-3 kuracie prsia
olivový olej
5 strúčikov cesnaku
1/3 šálky kuracieho vývaru (možno ho nahradiť vodou)
1 citrón
tymián alebo iné bylinky
Postup:
Predhrejme rúru na 200 stupňov. Cesnak ošúpeme a jemne nasekáme. Na panvici zahrejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania necháme opekať len zalejeme olivovým 1-2 minúty. Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili.
Cesnakovú zmes navrstvite na spodok zapekacej misy, pridajte umyté a osušené kuracie prsia, citrónovú šťavu, kôru, soľ, bylinky a korenie.
Všetko dobre premiešame, okolo uložíme vetvičky tymiánu. Vložte do rúry a pečte 30-40 minút, pravidelne prelievajte marinádu a výpekom z formy, aby bolo mäso šťavnatejšie. Potom vyberte formu z rúry a nechajte stáť 5 minút. Následne môžete servírovať.
Závitky na horčici, plnené syrom!
Potrebujeme:
2 kusy kuracích pŕs
Horčicu celú (korenie)
Olivový olej
Citrónovú šťavu
Sójovú omáčku
Horčicu plnotučnú
Tvrdý syr nakrájaný na plátky
Postup:
Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.
Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Výborné kuracie rezne so zemiakmi
Potrebujeme:
- 600 g kuracie rezne (nakrájané na tenké plátky)
- 700 g zemiaky (stredná veľkosť)
- 2 cibule
- Hladká múka
- Strúhanka
- Olivový olej
- Rozmarín a soľ
Postup:
Zemiaky dáme variť na 15 minút do posolenej vody. Plátky kuracieho mäsa osolíme, najskôr obalíme v múke a potom v strúhanke.
Predvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame, dáme ich do misy a pridáme nakrájanú cibuľu. Do misky pridáme aj soľ, olej, strúhanku, rozmarín a dobre premiešame.
Kuracie prsia uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme zemiaky a cibuľu, môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri trepote 180 ° asi 25/30 minút. Mäso môžete počas pečenia otočiť, ale nie je to nutné.
Kuracie prsia pečené v korenistej kruste
Potrebujeme:
600g kuracích pŕs
120g hrubej múky
100g parmezánu
3 vajcia
šťava z polovice citróna
strúhanka
1 PL cesnakového prášku
1 PL citrónovej kôry
1 ČL čierneho korenia
soľ podľa chuti
Postup:
Ako pripraviť kuracie prsia v kruste si pozrite v kratučkom videu krok za krokom.
Kurací šalát s ananásom
Potrebujeme:
1 kus kuracích pŕs
300g šampiňónov
300g konzervovanej kukurice
200g tvrdého syra
300g ananásu z konzervy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majonéza podľa chuti
soľ a korenie
Postup:
Na horúcej panvici si osmažte šampiňóny nakrájané na kocky s cibuľou nakrájanou na drobno. Pridajte soľ. Kuracie prsia si nakrájajte na kocky, zmiešajte ich s konzervou kukurice a pridajte k šampiňónom a cibuli. Osoľte a okoreňte. Poduste asi 10 minút a potom odstavte.
Medzitým si tvrdý syr narežte na kocky, zmiešajte s ananásom nakrájaným na kocky a pretlačte cesnak. Keď mäso vychladne, všetko spolu zmiešajte a pridajte majonézu.
Kuracie rezne z 3 prísad – žiadne kalórie
Potrebujeme:
- 4 kuracie rezne
- 1 mozzarella nakrájanú na plátky
- Paradajka nakrájanú na plátky
- Niekoľko listov bazalky
Ďalej:
- korenie na kurča
- 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja
Postup:
Rúru zapneme na 190 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane. Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.