Domáce Monte do pohárov: Keď skúsite raz, na kupovaný dezert si už ani nespomeniete!

Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.

Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí aj veľkí maškrtníci.

A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár drobných.

Potrebujeme:

Tmavý krém:

500 ml mlieka

1 bal. čokoládového puding

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica práškového cukru

100 g čokolády na varenie

50 g lieskových orechov

50 g masla

Biely krém:

3 tégliky kyslej smotany

3 bal. vanilkový cukor

Voliteľné na ozdobu:

Nastrúhaná čokoláda

Nasekané orechy

Kakao

Sušienky

Čokoládové trubičky

Postup:

 

 

400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru.

Rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie.

Preložíme na plameň.

Zahrievame.

Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.

Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok.

Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom.

Varíme za stáleho miešania.

Varíme,  kým zmes nezhustne.

Nakoniec pridáme pomleté lieskové oriešky.

Ešte krátko povaríme.

Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo.

To následne vmiešame do vyhladnutej zmesi.

V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovými cukrami.

Tak pripravíme svetlý krém.

Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.

Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém.

Takto postupujeme kým nie je pohár plný.

Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay